Trening og fritid på Hamar

Hamarregionen byr på mange muligheter for en aktiv fritid hele året. Beliggenheten mellom Mjøsa og fjellviddene gjør at alt ligger til rette for vandring, sykling, golf, fiske, langrenn og alpint. Og kulturlivet blomstrer som aldri før.

Hamars strandpromenade

strandpromenaden

Noe av det vakreste Hamar kan by på er strandpromenaden. Den er hele 8 km lang og er ideell for gåing, løping og sykling. Hele veien nyter du synet av Norges største innsjø, Mjøsa. Og her finner du også Norges mest berømte (og dyreste) stupetårnKoigen.

Strandområdet på Koigen ligger noen skritt unna Hamar sentrum. Her finner du også basketbane, sandvolleyball-baner, skateanlegg, sandstrand med kunstig holme, grillplass, treningsapparater, sittebenker og bord.

Langs strandpromenaden finner du nå også en helt nystartet klatrepark, Klatreparken Domkirkeodden. I historiske omgivelser kan man utfordre seg i forskjellige løyper med forskjellige vanskelighetsgrader.

Hamarregionen Turistkontor leier ut sykler hele året.

Kulturhuset-Hamar-2

Kulturtilbudet i Hamar

Studentenes eget møtested, Gregers, har i tillegg til arrangementer kun for studenter også en livescene som stadig trekker store navn til seg. I 2018 har artister som Onkl P, Raga Rockers, Anvil og Oslo Ess stått på scenen.

Nye Hamar kulturhus åpnet i 2014, og gir deg et mangfold av kunst- og kulturopplevelser. Kulturhuset rommer konsertsaler, bibliotek, galleri, teatersaler, 5 moderne kinosaler, restaurant, øvingsrom og studio. Og på torget utenfor har Sting og Elton John hatt konserter, og 14. august kommer A-ha!

Trenings- og aktivitetsmuligheter

ankern

I Hamar finner du Ankerskogen svømmehall. Anlegget består av 9 bassenger og er et av Norges største badeanlegg. To svømmehaller med 25-metersbasseng, 2 varmebassenger, samt 50-metersbasseng med stupeanlegg og stor vannsklie er noe av det du finner der. I tillegg huser Ankerskogen et stort treningssenter med moderne apparater og saltrening, og en tennishall med fire baner. Og utendørs er det et stort parkanlegg med bl.a. en frisbeegolfbane.

Ellers finner du flere av de store treningskjedene lokalisert i Hamar sentrum, og disse har stadig tilbud til våre studenter.

Dette er bare noe av det som Hamarregioen har å by på. Mer informasjon om dette finner du Visit Hedmarks nettsider.