Inspirerende dag på Nordic VR Forum

Torsdag 24. oktober åpnet Hamar Kulturhus dørene for Nordic VR Forum. Jeg var så heldig å få delta på dette gratis gjennom skolen.

Konferansen fokuserer på nettverksbygging, det å vise seg frem og holde seg oppdatert i "XR-industrien". I år var det over 300 deltakere fra 15 forskjellige nasjonaliteter på plass under konferansen. Dette er mennesker fra mange forskjellige bedrifter og industrier som ikke nødvendigvis er spillrelatert, blant annet medisin, eiendom, historie og turisme.

Som student på Årsstudium i VR og AR var dette personlig veldig interessant og nyttig å få med seg. Spesielt med tanke på hva de nyere bedriftene og selskapene er ute etter, og samtidig er det nyttig å se hvordan teknologien utvikler seg innenfor VR-markedet og hvilke muligheter som sakte men sikkert åpner seg for oss studenter som etter hvert skal ut i arbeidsmarkedet.

Bilde av en scene og en sofa under Nordic VR Forum.

Scene og sofakroken under konferansen Foto : Nordic VR Forum.

Dagen startet med et introduksjonskurs, før det ble show inne i en av de større salene. Showet omfattet blant annet sjonglering i mørket med lysende kjegler, noe som var utrolig kult å få med seg. Det var presentasjoner og foredrag med aktører fra forskjellige typer bedrifter over hele verden. Det var snakk om virtuelle terapitimer, virtuell turisme, og hvordan man kunne ivareta historier fra blant annet andre verdenskrig og dagens situasjon med syriske flyktninger.

VR-testing under konferanse på Hamar.

VR-testing var del av konferansen. Foto : Nordic VR Forum.

Mellom foredragene hadde man mulighet til å gå ut i messehallen og prøve ut forskjellige produkter og programmer som var satt opp og rigget til. Her var blant annet Making View fra Hamar med både en planke-opplevelse og med en opplevelse basert på Edvard Munch og hans verker.

Dette er en konferanse som tar plass på Hamar hvert år og ser ut til å vokse mer og mer for hvert år det returnerer. Er du spesielt interessert kan du lese mer om konferansen her. Jeg kan anbefale å ta turen innom Nordic VR Forum neste år, spesielt om du er student på Spillskolen eller studerer VR/AR som meg. Dette var en inspirerende opplevelse!

Publisert: .