Det første året som registudent ved TV-skolen

Jeg heter Sara og går TV-regi med fordypning i flerkameraregi. Her får du en liten oppsummering av mitt første år som student ved HINN.

Jeg kommer fra den fine sommerbyen Stavern, som ligger et godt stykke unna Lillehammer hvor jeg nå bor og studerer. Jeg kom rett fra videregående med medier og kommunikasjon til TV-skolen. Før TV-skolen hadde jeg erfaring med flerkameraproduksjon i sammenheng med skolen og på frivillig basis. Etter å ha engasjert meg med arbeid innen bilderegi fikk jeg et stort engasjement for komposisjon og lyd satt sammen. Spesielt når det innebar tempo og tilstedeværelse. Dette er noe du får med flerkameraproduksjon, der man som regel går på luften direkte.

Jeg søkte meg til TV-skolen fordi jeg hadde hørt av lærere og tidligere elever at dette var en prestisjeskole, spesielt knyttet opp mot studier rettet mot flerkamera. Valget å gå regi kom av at jeg er glad i historiefortelling. Hvilket bilde du legger ut på lufta har mye å si for hvordan handlingene og samtalene til intervjuobjektene/ gjestene blir oppfattet. Dette er nettopp det en flerkameraregissør jobber med, å klippe sammen en fortelling som engasjerer de som måtte se på produksjonen. Som flerkameraregissør jobber du også veldig tett med ditt team, bestående av fotografer, grafikere, lyd, lys og mye mye mer. Dette fordi vi sammen er avhengig av hverandre for å fange øyeblikk som kan gi en engasjerende historie.

Det første semesteret på TV-skolen lærer du nettopp dette gjennom øvelser både i form av enkamera og flerkamera. Dere finner sammen ut av hvordan man kan komme fra ide til produkt. I det første halvåret har du også mulighet til å utforske hvilken vei du ønsker å gå videre. Om det er innen lyd, foto eller klipp på teknikk eller enkameraregissør og flerkameraregissør på regilinjen. Som regi får du også opplæring i teknikk i sammenheng med foto, lyd, lys og klipp slik at alle skal ha et generelt grunnlag. Vi har også vært en liten tur i Amsterdam for å sjekke ut dokumentarfestivalen IDFA. Her er dokumentarfilmer fra hele verden nominert, og det er visninger av disse hver dag. Dette ga god inspirasjon til egne prosjekter.

Nå er jeg i starten av mitt tredje semester, og valgte i andre semester å fordype meg i flerkamera. Det vil si at jeg har hatt forelesninger og arbeid sammen med flerkamera-teknikk. Så langt har vi hatt mye samtaleproduksjon/talkshow, som vil si et Skavlan og Debatten oppsett. Vi har også lært å produsere i OB-buss. OB står for Outside Broadcasting og betyr at man kan produsere utenfor studio. Vi har også stått bak et stort prosjekt som heter Våryr-TV. Denne produksjonen er elevstyrt og er faktisk Nordens største elevproduksjon.

Jeg gleder meg med andre ord til fortsettelsen og anbefaler deg sterkt å søke deg på TV-skolen hvis du har interesse for TV-produksjon!

Publisert: .