Veien videre etter TV-skolen

Tre år på TV-skolen er snart over, og veien videre etter fullført bachelor er rett rundt hjørnet. Hvilke erfaringer tar jeg med meg inn i arbeidslivet? Det og hvilke muligheter min bachelor har gitt meg får du svaret på her.

Heisann!

Nå er jeg snart ferdig med bachelorgraden min innenfor TV-regi. Siden sommeren begynner å nærme seg er jeg nå på jobbsøking og boligjakt. Jeg skal i juli flytte til Oslo for å jobbe innen TV-bransjen. Jeg har allerede et tilkallingsvikariat hos TV2 Nyhetene, men skal også freelance ved siden av. Selv om det er vanskelig å få fast jobb i TV-bransjen gir det å freelance deg muligheten til å variere med ulike sjangere og jobber. Dette ser jeg på som en positiv ting der jeg personlig ønsker å jobbe innen sjangerne nyhet og aktualitetsproduksjon, samt underholdning og musikkproduksjon. Ved å freelance får jeg muligheten til å jobbe innenfor ulike undersjanger innen dette.

Viktig med nettverk

I TV-bransjen er det lettere å få jobb hvis du har kontakter. På TV-skolen jobber og studerer du med andre som også er engasjert i TV, som blir dine kontakter og kollegaer i TV-bransjen når du er ferdig med studiene. Du har også diverse gjesteforelesere og veiledere fra bransjen som er gode kontakter å ha med seg når man er ferdig på skolen.

Crewbilde

Praksis i studieløpet

På TV-skolen skal du også ha praksis. Dette er en god mulighet for å få med seg unik kompetanse fra bransjen som du kan ta med deg på veien videre etter TV-skolen.

Praksis er også en god mulighet for å gjøre er godt inntrykk ved å jobbe i bransjen og skaffe seg relevant erfaring utenom skolen, og det gir deg flere kontakter i bransjen. Er du heldig kan du også få jobb etter endt praksis på stedet der du hadde praksisperioden din. Det var slik jeg fikk min jobb hos TV2.

En praktisk utdannelse

På TV-skolen jobber du for det meste praktisk. Dette betyr at erfaringen du får er basert på at du har utført rollen i praksis, og ikke har lest deg opp til kunnskapen din. På TV-skolen søker du også på rollene du ønsker å utfylle i produksjonen, og du har med dette muligheten til å forme kunnskapen din etter det du interesserer deg for og ønsker å jobbe med. Dette gjør at du stiller med en unik kompetanse etter fullført bachelor. Samtidig er du gjennom alle sjangere man kan jobbe med i bransjen, så du får også en bred kompetanse.

Venner

Samtidig som de du studerer med er dine fremtidige kollegaer i TV-bransjen blir mange av disse også dine venner for livet. Selv skal jeg flytte sammen med en venninne som jeg har gått på TV-skolen med. Vennegjengen min fra TV-skolen har også allerede planer om å dra tilbake på årlige turer til Lillehammer for å være sammen og mimre over vår studietid.

Lillehammer

Lillehammer - en perfekt studentby

I løpet av min tid på TV-skolen har jeg også blitt kjent med den fine byen Lillehammer. Det er ikke tilfeldig at det er hit vennegjengen ønsker å dra på årlige turer.

For meg var Lillehammer det perfekte stedet å flytte til for førte gang til. Jeg kommer selv fra en mindre by og det å bo mine første år hjemmefra i Lillehammer var trygt og godt. Ikke bare har Lillehammer en flott natur, men byen har også et koselig sentrum med gågate og gode shoppingmuligheter. Lillehammer er helt perfekt hvis du ikke har lyst til å bo i en storby, men allikevel ønsker et sentrum med mange mennesker, kafeer, butikker og utesteder.

For å oppsummere hva jeg sitter igjen med fra TV-skolen før jeg retter blikket mot veien videre etter endt bachelor, så har disse tre årene vært tre av de beste årene i mitt liv. Jeg har fått venner jeg kommer til å holde kontakten med i lang tid fremover, og en unik kompetanse og kontakter som gir meg muligheter for jobb i bransjen. Hadde jeg ikke vært i praksis på TV-skolen hadde jeg heller ikke hatt den jobben jeg allerede har i TV2 Nyhetene.

Jeg har også opparbeidet meg ledererfaring, og erfaring om regifaget basert på praktisk arbeid som har gjort at jeg er komfortabel i yrket mitt. Etter disse tre årene sitter jeg også igjen med gode minner og et positivt syn på fremtiden. Nå skal jeg rette oppmerksomheten mot vårt siste bachelorprosjekt som går i produksjon i slutten av mai, og fortsette min jakt på bolig og jobb, og nyte mine siste måneder som student på TV-skolen.

• Sara

Publisert: .