Language: NOR | ENG

Veien videre

Etter fire år som student på Hamar har jeg nå hatt min siste eksamen ved Høgskolen i Innlandet. Men hva jeg nå i vente i arbeidslivet? I dag retter jeg blikket mot tiden etter studiene, og skriver om mine fremtidsplaner. 

Det er utrolig rart å skrive dette blogginnlegget, men nå er jeg (enn så lenge) ferdig med studier. Etter fire år med høyere utdanning setter jeg ut i verden på jakt etter drømmejobben.

Jeg husker fortsatt den første dagen som student ved Høgskolen i Innlandet, og hvor nervøs jeg var. Jeg husker også hvor vanskelig jeg synes det var å lære seg å jobbe i nye programmer. Jeg følte at jeg ble hengende etter, noe jeg forsåvidt ble. Men bare i starten. Noe jeg er veldig stolt av nå, er hvor hardt jeg jobbet for å komme meg opp og frem, forbedre ferdighetene mine og å bli skikkelig flink. Ett av målene mine var å bli den personen som andre ville komme til for hjelp, og det har skjedd!

MK__6330

 

I de årene jeg har gått her, føler jeg at jeg har fått vokst og utviklet meg som person, og blitt mer selvstendig. Alt ordner seg til slutt, selv hvor tøft det kan virke der og da. Jeg føler meg mer og mer klar for å komme meg ut i jobb- og voksenlivet, og jeg kjenner at jeg gleder meg.

For en uke siden hadde jeg min aller siste eksamen, og jeg sitter igjen med en god følelse - selv om jeg ikke har fått svar enda! 

Det som er veldig trist med å være ferdig er så klart det faktum at jeg flytter tilbake til Vestlandet og må si adjø til alle vennene mine. Det er utrolig tungt, selv om jeg vet vi kommer til å holde kontakt. Dette er mennesker jeg har hatt glede av å være sammen med gjennom de siste fire årene, og det kommer til å bli både trist og rart å flytte bort og ikke ha muligheten til å treffe dem like ofte. Men som vi har lært av Covid-19 - det går an å møtes over videokonferanser! Og det er noe jeg har planer om å fortsette med. 

MK__8513

For å fortelle dere litt om mine fremtidsplaner, så er planen å holde seg innenfor spillbransjen. Spill er det jeg brenner for, og å kunne jobbe for et større - eller mindre - spillselskap er drømmen. Selv om jeg er ferdig med studier, betyr ikke det at jeg skal ta pause. Det blir rett inn i arbeidet som består av å fylle ut portefølje og søke jobber. Både i utlandet og i Norge. Det vil bli spennende å se hvor jeg kommer til å ende opp og hva som blir av meg. Kanskje jeg ender opp tilbake på Hamar igjen til slutt? Det hadde ikke forundret meg.

Til slutt vil jeg gi en stor takk for at jeg har fått muligheten til å bli studentambassadør for Høgskolen i Innlandet. Det har vært en fantastisk mulighet for meg, og det har vært en herlig opplevelse med helt vidunderlige kollegaer!

Publisert: .
Sist endret: .