Language: NOR | ENG

Veien min videre

Bachelorgraden er forhåpentligvis snart i boks, men hva har jeg nå i vente? Det får du svaret på i dette blogginnlegget, som kanskje er mitt aller siste.

 

I de siste to årene blogget jeg om hvordan det er å være student på bachelor i folkehelsearbeid på studiested Elverum. Denne perioden i livet mitt er over om noen få uker og jeg er både glad, spent, stolt og takknemlig, men samtidig litt redd og trist. For meg har det alltid vært vanskelig når en periode i livet går mot slutten og et nytt kapittel begynner. Det er slik denne gangen også. Jeg vet at jeg vil savne mine snille og hyggelige medstudenter og livet som heltidsstudent, men jeg gleder meg også til mer jobb og det som er i vente. 

I et tidligere innlegg fortalte jeg om hva slags muligheter man har etter fullført bachelor i folkehelsearbeid og hva en skal være oppmerksom på ved jobbsøk. I dag tenkte jeg å dele litt om hvilken vei har jeg valgt å gå og hva mine planer er for høsten, i tillegg til å fortelle litt om den perioden som er igjen til sommerferien. 

Levert bacheloroppgave 

Jeg leverte bacheloroppgaven den 29.april. Siden jeg elsker frukt og grønt så valgte jeg å skrive om faktorer som påvirker inntaket av frukt og grønt hos barneskoleelever i Norge.

Det var lurt å velge et tema som jeg brenner for slik at den tunge skriveprosessen ble litt enklere, samtidig som at jeg også har tilegnet meg ny kunnskap underveis i prosessen. Bacheloroppgaven har tre ukers sensorfrist som alle andre eksamener, så jeg venter i spenning på karakteren. Innleveringsfristen var 4. mai, 25. mai bør jeg få vite hvordan det gikk. Det gruer jeg meg litt til. 

I tillegg har vi et praksisemne dette semesteret der min gruppe har jobbet med en treningstilbud for studentene i Hamarregionen. Nå jobber vi med praksisrapporten som skal ferdigstilles og presenteres 9.juni. Dette blir min siste eksamen på bachelor i folkehelsearbeid. 

DSC_1495jjjoooblogg

Praksis hos Frisklivssentralen i Hamar

Videre studier 

Jeg har bestemt meg å søke på Praktisk pedagogisk utdanning (PPU) på studiested Hamar. Dette er et studium som gir undervisningskompetanse i et valgt emne, i mitt tilfelle, kroppsøving.

Med dette grepet kan jeg sikre at jeg stiller bedre på jobbmarkedet når jeg søker undervisningsstillinger. Studiet inkluderer en seks ukers praksisperiode i hvert semester, først i en ungdomsskole og deretter på videregående. Dette gruer jeg meg litt til, men jeg synes at dette er en fin utfordring å ta. Det er flere fra klassen min som har søkt på PPU og jeg håper at vi kan fortsette sammen fra høsten av. PPU kan gjennomføres både på heltid over et år eller på deltid over to år. Jeg søkte på heltid som har to undervisningsdager i uken. 

Relevant jobb ved siden av studiene

Jeg har brukt våren til å planlegge det kommende skoleåret. I tillegg til å søke utdanning har jeg forsøkt å ordne ting på jobbfronten. Jeg har tre ulike stillinger per dags dato. Disse skal jeg fortsette i til høsten også, noen i større grad, andre i mindre grad.

Jeg vil fortsette som studentambassadør om jeg kommer inn på studiet. I tillegg beholder jeg stillingen min på biblioteket og blir personlig assistent i et år til.

Det som er nytt er at jeg har fått meg en relevant jobb som jeg delvis har startet i allerede. Jeg leder to gruppetimer på Rena Fysikalske Institutt, en spinning-styrke og en tabata økt. Fra høsten av får jeg blant annet ansvar for å holde kontroll over alle gruppetimene og skal jobbe også noen kvelder på senteret. Jeg ser frem til spennende arbeidsdager der jeg kan bruke min kreativitet for å forbedre treningstilbudet. Dette skal også inkludere bredere tilbud for studenter på gruppetimer, så du som studerer på Rena bør følge med! 

Jeg håper at alt vil gå som foreløpig planlagt. Det blir en ganske hektisk hverdag med mye pendling, jobb og lesing, men jeg gleder meg. I tillegg har jeg og samboeren nylig kjøpt et småbruk som skal pusses opp, så helgene er også fullbooket. 

Takk for meg! Jeg håper at dere har fått mye nyttig og relevant info fra innleggene mine de siste årene og satser på at jeg fra høsten av kan dele mine opplevelser og erfaringer som student på praktisk pedagogisk utdanning. 

Reka

Publisert: .
Sist endret: .