Language: NOR | ENG

Veien fra Transylvania til HINN

Hvorfor studerer en ungarsk jente fra Romania Bachelor i folkehelsearbeid på studiested Elverum? Dette spørsmålet vil jeg her forsøke å gi et svar på. 

Hei alle sammen! 

Mitt navn er Reka og selv om det kanskje høres litt merkelig ut så er dette et helt vanlig ungarsk navn. Jeg er 25 år og er andreårs student på Bachelor i Folkehelsearbeid på studiested Elverum. Jeg er veldig glad i å være ute men stortrives også på kjøkkenet. I tillegg liker jeg å ta og jakte på fine bilder. Jeg er opptatt av vinteridrett,  og som «fun fact» kan jeg nevne at jeg elsker luer og har klart å samle ca. 30 stykker i løpet av de siste årene. 

Flyttet fra Romania til Norge

Jeg har vokst opp i Transylvania som faktisk er navnet til en region i Romania med mye fjell og fine landskap. Jeg flyttet til Norge for tre år siden og trives veldig godt her. Du lurer kanskje på hvordan kunne jeg begynne å studere her etter kun å ha bodd her i to år så det skal jeg fortelle litt om nå. 

DSC_1599blogg

Hilsen til alle!

 

Min vei til Norge

Alt begynte på slutten av videregående skole i 2013 da jeg bestemte meg for å studere norsk. Jeg har alltid vært litt usikker på veien videre etter videregående.  Det var mange ting jeg var interessert i men jeg følte at ingen studieretning passet meg helt. Men en ting var jeg sikker på, og det var min interesse for språk. Jeg ville lære noe spennende som ikke mange kan, bortsett fra de som har det språket som morsmål. Jeg ble veldig glad når jeg fant ut at det var mulig å studere norsk på et rumensk universitet. Jeg har vært i Skandinavia tidligere, noe som var en uforglemmelig opplevelse. Jeg er også veldig begeistret for vinter og skihopp så det virket som en «perfekt match». Jeg tok en Bachelor i engelsk og norsk, både språk og litteratur på UBB i Cluj-Napoca.

Etter å ha blitt uteksaminert ønsket jeg å øve litt mer og bruke språket aktivt så jeg begynte som au pair på Rena. Det var veldig spennende. Jeg har sett og opplevd mye nytt, blant annet jakt og gårdsliv og ble kjent med skolesystemet også ved å være leksehjelp. Deretter jobbet jeg litt i Oslo på en tannklinikk, men fant etter hvert ut at jeg vil gjerne studere noe som er helt ulikt mitt tidligere fagfelt og er mye mer praktisk. Jeg har alltid vært glad i å være i aktivitet og i tillegg ville jeg gjerne komme meg tilbake til Innlandet. Folkehelsearbeid ved Høgskolen i Innlandet var med andre ord  veldig fristende.

Godt fornøyd med studievalget

I etterkant kan jeg fortelle at jeg er veldig fornøyd med valget mitt. På studiet Bachelor i Folkehelsearbeid får du masse nyttig kunnskap om blant annet menneskekroppen og helsefremmende arbeid som du kan benytte på mange forskjellige områder i livet. Studiet inneholder ved siden av teori mange praktiske økter også. Disse foregår på flere ulike arenaer, blant annet i idrettshallen, på skolekjøkkenet, i svømmebassenget, i skogen og i skiløypa. I tillegg kan du få prøve deg i arbeidslivet på fem ulike praksisplasser i løpet av studieårene. 

Ønsker du å få vite mer om studiet mitt og vil få et dypere innblikk i studentlivet i Elverum oppfordrer jeg deg å følge med på bloggen min fremover. 

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?