Language: NOR | ENG

Våryrfestivalen 2020

Hvordan er det å være festivalsjef for Våryrfestivalen 2020? Arbeidet med å lede planleggingsarbeidet opp mot festivalen har Rose nå blogget om.

Da er vi godt i gang med nytt skoleår, og det betyr jo selvfølgelig - nye muligheter, ny kunnskap og nye prosjekter som skal gjennomføres. Vi som tar Bachelor i TV-ledelse ved studiested Lillehammer får mulighet til å velge et fordypningsemne i løpet av 2. semester. Vi får valget mellom fordypning i produksjonsledelse eller prosjektledelse, og for meg falt valget på prosjektledelse. Vi fordyper oss  i prosjektledelse innenfor TV-fag, men det er noen fellesnevnere i prosjektledelse uavhengig av hva slags prosjekt det er, om det er byggprosjekt, idrettsarrangement eller TV-produksjon.

En av fellesnevnerne er verktøyene vi lærer for å lede prosjekter, og det vi lærer å bruke på TV-skolen kan også komme godt med i andre sammenhenger, som for eksempel til festivalledelse. Jeg skal nemlig få prøve nettopp det - å være festivalsjef for Våryrfestivalen 2020.  Våryrfestivalen er en kulturfestival i Lillehammer som går av stabelen 19.-21. mars. Festivalen arrangeres for tredje året på rad og vil bestå av ulike kulturarrangement som blant annet live podcast, barneteater, samtaler på litteraturhuset og konserter på kveldstid. Våryrfestivalen er riktignok ikke en del av TV-skolen, men en festival som drives på frivillig basis av studenter og andre i Lillehammer. Vi som sitter i festivalens hovedstyre med hver våre ansvarsoppgaver skal sammen jobbe for å få alle brikkene på plass og bidra til et godt kulturtilbud i Lillehammer. 

Å være festivalsjef kan være en utfordring, i alle fall hvis man ikke har erfaring med det fra før. Selv har jeg aldri vært festivalsjef, men jeg har erfaring med prosjektledelse, i tillegg til mye frivillig engasjement på forskjellige festivaler. Så jeg tenkte som så at å ta på seg et slikt ansvar ville by muligheter og gi meg verdifull erfaring som kan være kjempenyttig å ha med seg videre i arbeidslivet. Det var nettopp denne muligheten som fikk meg til å takke ja til oppgaven. Men hvor skal man egentlig begynne?

En ting er sikkert og visst, og det er at en festival ikke driver seg selv, og man kan heller ikke drive den alene. Så min første oppgave var å få på plass et team - folk som kan være med på å danne festivalens styre, som sammen kan forme festivalen og utføre de arbeidsoppgavene som må til. Det er nemlig veldig mange ledd involvert i prosessen med å lage festival. Uten et team får man gjort veldig lite. Som festivalsjef har jeg overordnet ansvar for framgang i prosjektet, men jeg vil våge å si at det er resten av teamet som gjør at det kan bli en festival. 

Vårt hovedstyre består nå av en økonomiansvarlig, en markedsføringsansvarlig, en arrangementansvarlig, en arenaansvarlig, en teknisk ansvarlig og en prosjektleder som har ansvar for Våryr-TV, som er TV-sendinger som produseres som en del av festivalen. Sammen jobber vi med å drive festivalen fram, og få på plass det som skal før det smeller. Sammen tar vi avgjørelser, og jobber med varierte ting. Det er søknader som skal skrives og artister som skal bookes. Vi må være synlige for publikum, scene og teknisk utstyr må bestilles; alt må være klart til avvikling av festivalen. 

Det er mye nytt å lære, og noen ganger kan det være vanskelig å se for seg hva det blir, men vi jobber målrettet og strukturert mot det vi ønsker å oppnå, så festival blir det. Jeg er kjempespent på å se det ferdige resultatet, og gleder meg virkelig til å kunne få oppleve det vi nå jobber for å skape. Det er en lang vei dit, men jeg har tro på at Våryrfestivalen 2020 blir noe jeg sent vil glemme. 

Publisert: .
Sist endret: .