Language: NOR | ENG

Våryr - årets happening

Store deler av første- og andre klasse ved TV-skolen har vært involvert i Våryr-TV. Her kan du lese om opplevelsene til programleder Caroline. 

Hei igjen, Stine her! 

Nå har endelig støvet etter Våryr-TV lagt seg, og jeg må ærlig innrømme  at kroppen begynner å lengte tilbake til daglige gjøremål. De tre siste ukene før påske var fylt med lærerike oppgaver, tre spennende direktesendte sendinger og en god porsjon stress. Jeg fylte rollen som markedsføring- og sponsoransvarlig. Det betyr at dersom du var innom en Våryr-stand på studiested Lillehammer eller i gågata stod jeg mest sannsynlig på andre siden av bordet. I tillegg til dette hadde jeg også ansvar for å skaffe sponsorer til programmene.

Under sendingene hadde vi to programledere, Kjetil og Caroline. Begge er studenter på TV-ledelse, og Kjetil var også programleder for Våryr 2018. Caroline debuterte som programleder i år. 

Programlederne Caroline og Kjetil.

Sammen med et crew på 54 andre mennesker holdt Kjetil og Caroline i gang sendingene.

– Å få være programleder på en så stor produksjon har vært en unik opplevelse for meg. Det å kjenne på at et helt crew jobber rundt deg for at du skal gjøre en god jobb på direktesendt TV er intenst, men mest av alt utrolig gøy. Det skjer noe absolutt hele tiden, forteller Caroline, som lærte mye av å lede tre direktesendte sendinger.  

- Å ta i mot gjester og bli kjent med dem før sending, følge opplegget i programmet på tid, i tillegg til å hele tiden være fleksibel hvis forandringer skulle oppstå, er alle ting som er viktig å tenke på når man skal lede tre direktesendte sendinger. Det var ikke alle aspekter med jobben jeg klarte å forberede meg på i forkant, så mye fant jeg ut på veien. Men det tror jeg er viktig, å ta ting på strak arm, og tenke som Pippi; «Dette har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!»

Caroline husker spesielt godt da de skulle få besøk av skuespiller Endre Hagerup fra serien Heimebane, og Kristine Ryssdalsnes fra Lovleg,

- Da var det mye stress før sending. Sistnevnte skulle nemlig komme ti minutter før sendingen startet. Heldigvis kunne Endre fortelle backstage, at han kunne du putte en tier på, så kunne han prate i flere timer. Korte svar kunne vi se lenge etter, og det gjorde oss alle ganske lettet. Gode gjester er en viktig del av å bære programmet, sammen med resten av crewet. Og gode gjester- ja det hadde vi virkelig. Vi hadde alle det gøy på jobb hver dag!

Gjester på Våryr.

Kristine Ryssdalsnes Hrovli og Endre Hagerup gjestet Våryr.

- Musikkinnslagene vi hadde var alle fra fremadstormende artister, noe jeg synes var veldig kult. Det er viktig å gi rom for nye ansikter i musikkverden, og det bidro Våryr-TV med! Alt i alt sitter jeg igjen lettet, og med en følelse av takknemlighet og glede for å ha vært med på Våryr-TV, avslutter Caroline.

For min egen del har jeg også lært masse de månedene vi har jobbet med Våryr. Både jeg og Caroline er strålende fornøyd med årets resultat, og vi håper på en gjentagelse neste år!

Publisert: .
Sist endret: .