Language: NOR | ENG

Utveksling på eiendomsmeglerstudiet

Hei! Har du lyst til å dra på utveksling mens du studerer ved Høgskolen i Innlandet? I dette innlegget får du vite mer om hvilke muligheter du har for å reise på utveksling som eiendomsmeglerstudent på Rena, og lese om hvordan det er å være på utveksling i Brisbane. 

Ved Høgskolen i Innlandet har de fleste studentene mulighet til å dra på utveksling, men hvor man drar er opp til studenten selv. Sjekk ut hvor du kan dra på utveksling her!

Som eiendomsmeglerstudent har du mange emner i studiet som i stor grad er rettet mot norske lover og forskrifter. Da jeg begynte på studiet trodde jeg faktisk at vi ikke fikk muligheten til å dra på utveksling på grunn av dette, men der tok jeg feil.

Kan reise på utveksling i fjerde semester

Bachelor i eiendomsmegling på Rena tilbyr nemlig et utvekslingsopphold i det fjerde semesteret, men da kreves det at samarbeidsinstitusjonen tilbyr emner som tilsvarer dette semesterets obligatoriske emner – som i år er  «Makroøkonomi» og «Investering og finansiering».

I dette semesteret har man også to valgemner, noe som gjør at man kan velge andre emner fra andre studieretninger. Jeg er nå inne i mitt fjerde semester, men valgte å ikke dra på utveksling. Jeg har derfor snakket med en av klassekameratene mine for å gi dere et innblikk i hvordan det er å være utvekslingsstudent i Brisbane, Australia. 

Hvordan er det å være utvekslingsstudent i Brisbane? 

Carl Erik Qvist Eriksen er 23 år fra Hønefoss. Han dro til Brisbane i Australia i februar. Han forklarer at selve prosessen for å komme til Australia var ganske lang og omfattende (da snakker han om alt fra skolesøknad, visum og arbeidet med å finne et sted å bo), men alt var verdt det til slutt. 

- Jeg tror et halvt år i Australia vil gjøre godt for veien videre med tanke på eiendomsmegling. Jeg knytter stadig bånd med nye mennesker fra overalt i verden, og du vet aldri om plutselig en av de bestemmer seg for å flytte til Norge.  

Carl Erik Qvist Eriksen er 23 år og kommer fra Hønefoss. Dette semesteret studerer han i Brisbane, Australia.

Carl Erik Qvist Eriksen er 23 år og kommer fra Hønefoss. Dette semesteret studerer han i Brisbane, Australia. 

"I Brisbane er det alltid er noe å finne på" 

- Her kan du dra på matmarked i «eat street», dra til stranden – selv om vi ikke bor på kysten har vi allikevel en strand midt i byen. Sånn generelt er Brisbane en ren og pen by som har alt, pluss litt til. Med tanke på forskjellene i det dagligdagse er australiere mye mer imøtekommende og hyggelige – nesten hver gang jeg er i en butikk ender jeg opp med å ha en samtale med den ansatte.

Men hvis du ønsker å dra og utforske litt har man muligheten til å dra 1 time med bil/buss unna Gold Coast, 2 timer unna Byron Bay med bil/buss. Det finnes også muligheter for tog, men det har jeg ikke tatt enda. 

89656868_538958656729526_667253204139900928_n

 

I Australia har de eiendomsmeglerkurs som kan vare fra 18 uker (4,5 mnd.) til 6 måneder. Det første året som megler, altså etter kursperioden, må du ha en ansvarlig megler som passer på hva du gjør. Dette ligner på fullmektigperioden i Norge, men forskjellen er at det er et år mindre i Australia. Carl sier at det å være megler i Brisbane virker interessant, og han tror at interessenter i Brisbane fort vil velge en som har Bachelor i eiendomsmegling – kontra en som kun har tatt et kurs på 6 måneder.

Carl er ikke helt sikker på om de som har tatt en bachelor i eiendomsmegling fra før av fortsatt måtte ha tatt kursene i Australia, men han tror at de med bachelor fort blir mer interessant. Uansett om du studerer eiendomsmegling eller noe annet, anbefaler Carl at flere drar på utveksling: 

- Dra på utveksling om du får muligheten til det! Å oppleve andre kulturer og hvordan andre land fungerer ser jeg på som bare positivt. Hvis det ikke er litt klisje, så får du både venner og minner for livet også. 

For mer informasjon om utveksling, trykk her

Under disse coronatidene vil jeg bare minne alle om at det er lurt å holde seg inne. Vennligst ikke reis – ikke bare utenlands, men også innenlands – eller gå ut med mindre det er nødvendig, og vask hendene godt! 

- Alexandra

Publisert: .
Sist endret: .