Language: NOR | ENG

Ut i praksis!

Hva skal man gjøre etter fullført utdanning? Et av alternativene kan være å ta en praksisperiode i utlandet, noe Mathilde nå vurderer. 

Som student hos Høgskolen i Innlandet har jeg blitt tilbudt en fantastisk mulighet. Dette gjelder ikke mens du studerer, men i perioden når du er ferdig med å studere. Denne muligheten jeg snakker om er en praksisperiode ut i det store utland. Erasmus+ tilbyr i samarbeid med Høgskolen i Innlandet å gi støtte/stipend til de som virkelig vil ut for å skaffe seg arbeidserfaring.

En god mulighet

Denne praksisperioden kan vare alt fra 3 måneder til 12 måneder, med start på sommeren eller tidlig høst. I mine øyne er dette en utrolig god mulighet, spesielt for oss som driver med Animasjon og digital kunst eller Spillteknologi og simulering. For hva vil en potensiell arbeidsgiver ha? Jo, det er arbeidserfaring. Og dette er noe ikke alle har etter fullførte studier. 

Så gjennom dette tilbudet har du muligheten til å komme deg ut i utlandet (Europa) og få arbeidserfaring med et stipend som en bonus. Dette stipendet trenger du heller ikke å betale tilbake, det får du.

rsz_colourbox1192648

Har søkt meg til utlandet 

Selv har jeg søkt og er nå på jakt etter potensielle arbeidsplasser rundt om i Europa. Jeg er mest interessert i Sverige og de andre nabolandene til Norge, men Spania høres også veldig gøy og interessant ut. Jeg håper å få komme ut i praksis i 12 måneder for å maksimere praksisperioden.

Når det kommer til hvor mye du vil få utbetalt i måneden for å være ute i praksis avhenger dette av hvilket land du velger. I de fleste landene vil du få tildelt et stipend på 6100 euro, mens i noen utvalgte land (deriblant Sverige) vil du kunne motta stipend på €6600 euro. Om du får betalt av praksisstedet er helt opp til de du velger å være i praksis hos. For å få mer informasjon om tilbudet Erasmus har med Høgskolen i Innlandet, kan du lese denne artikkelen!

Jeg har sendt ut en del søknader allerede som jeg håper å få gode tilbakemeldinger på, men enn så lenge er det ingen napp. Allikevel skal jeg fortsette å søke og håper at jeg finner en praksisplass før fristen 25. april. Om jeg finner en praksisplass vil det bety enormt mye for meg. Det er en fantastisk mulighet som det nesten er dumt å takke nei til! En får aldri for mye arbeidserfaring! Du kan lese mer om praksisen for Erasmus her!

En ny studenttilværelse

Nå i disse corona-tider kan jeg meddele at jeg også sitter trygt og studerer hjemmefra. Selv om studiestedene til Høgskolen i Innlandet er stengt, er det fortsatt mulig for meg å jobbe hjemmefra med prosjektet vårt. Alt av filer vi trenger ligger i et skylager hvor det er lett å hente det man trenger.

Dagen etter at campus ble stengt skulle vi egentlig ha presentasjon. Men frykt ikke - vi fikk presentert. Dette gjorde vi online i et møterom hvor både studentene og læreren var med. Dermed fikk vi presentert det vi hadde oppnådd med prosjektet vårt enn så lenge, selv om vi ikke var på høgskolen. For dem som vil finnes det alltid muligheter!

Publisert: .
Sist endret: .