Tips til fremtidige studenter på Rena

Søknadsfristen for høyere utdanning er nå passert, så jeg tenkte at jeg kunne gi dere som har søkt dere til Rena, og spesielt samme studium som meg litt tips og informasjon om hva man kan forvente første semesteret.

Jeg flyttet til Rena i august 2019 som fersk student for å starte på bachelor i serviceledelse og markedsføring. Jeg hadde bodd alene før, men kun i tre måneder og aldri i kollektiv.

Når jeg kom til Rena var jeg veldig usikker på hva jeg skulle forvente, men jeg hadde brukt masse tid i forveien på å lese meg opp på skolen og hva som skjedde i kommunen. Jeg er nå veldig fornøyd med studievalget mitt og vil absolutt anbefale andre å studere her.

Slik var studiestarten

Det er fortsatt en del måneder til studiestart i august 2021 for nye studenter, men mange har sikkert allerede begynt å tenke på hvordan studietiden vil bli. De aller fleste flytter kanskje for første gang hjemmefra til en ny by hvor man ikke kjenner noen og må få seg en ny vennekrets. Dette kan føles skummelt, men det er viktig å vite at det går bra til slutt.

Det første nye studenter møter på studiested Rena er en Kickstart-uke kombinert med fadderuka på slutten. I Kickstart-uken møter du dine klassekamerater for første gang og blir litt kjent med de andre i klassen og studiestedet. Kickstart-uken er for at du som ny student skal bli kjent og føle deg trygg med studiet, studiestedet og klassen før den sosiale fadderuken begynner. Hvor mye som av dette som til høsten kan gjennomføres fysisk gjenstår å se.

Emner i første semester

I første semester på bachelor i serviceledelse og markedsføring har jeg og mine medstudenter hatt fire forskjellige emner som dekker flere ulike fagområder.Emnene er markedsføring, organisasjonsforståelse, innføring i bedriftsøkonomi og kommunikasjon og kundebehandling.

Alle emnene varierer med tanke på mengde obligatoriske oppgaver og forelesninger, men hvis du jobber litt med hvert fag hver uke er det ikke noe problem å fullføre alle emnene. Det er også viktig å delta på forelesninger da mye av den viktigste informasjonen kun blir informert om under forelesningen.

Tips til deg som er ny student

• Jeg vil anbefale alle nye studenter å reise til Rena et par dager før skolen starter for å bli kjent med studiestedet, sitt nye hjem og omgivelsene.
  • I fadderuken er det viktig å være åpen og ikke være redd for å bli kjent med dine medstudenter. Det er veldig få som kjenner noen fra før av, så alle er i samme båt.
  • Følg godt med på informasjonen som blir gitt. Det er veldig mye å huske på, men prøv å husk det viktigste.
  • Delta på forelesninger.
  • Involver deg aktivt i studentmiljøet og studentdemokratiet. Dette er en veldig fin måte å få nye venner.
  • Det er mange grupper på Facebook som kan være nyttige å følge. Her blir informasjon lagt ut om alle aktiviteter og annet som skjer på Rena. Grupper jeg vil anbefale dere å melde dere inn i er: Vi har det på Rena, Campus Rena: Studenter, Studiested Rena, Høgskolen i Innlandet og Studentsamfunnet på Rena.

Ønsker alle en god helg når den tid kommer.

Publisert: .