Language: NOR | ENG

Til deg som vurderer høyere utdanning

Det begynner så smått å nærme seg søknadsfristen for høyere utdanning 15. april. I den forbindelse var jeg i forrige uke på stand på utdanningsmessen i Lillestrøm. Her er mine inntrykk fra den erfaringen. 

Hei og godt nyttår alle sammen! Jeg håper dere hadde en koselig juleferie og har kommet godt i gang med hverdagen igjen. For noen av oss studentambassadører ved Høgskolen i Innlandet har 2020 startet litt annerledes enn for de fleste andre studenter. Vi reiste nemlig hjemmefra og til Lillestrøm hvor utdanningsmessen ‘Jobb & Utdanning’ ble arrangert  9. - 10. januar. 

På slike messer er de aller fleste norske universiteter, høgskoler, fagskoler, private skoler og noen folkehøgskoler representert med ulike stand, i tillegg kan du også møte internasjonale utstillere. Videre er opplæringskontor, ulike bedrifter og organisasjoner også på plass. Forsvaret, politiet og Statens Lånekasse for utdanning for eksempel. Messene tilbyr også foredrag om ulike temaer som for eksempel¨fremtidens arbeidsmarked¨

I løpet av de to dagene møtte vi mange ivrige videregående elever og hadde koselige samtaler med dem. Vi hadde elever på besøk som allerede har bestemt seg for å søke studieplass hos oss, men vi klarte også å vekke interessen til folk som har ikke hørt om høgskolen vår fra før. Dette er jo veldig artig! 

Sykepleie, juss (rettsvitenskap), psykologi, vernepleie, barnevern og sosialt arbeid var blant studiene som vi fikk mest spørsmål om, men det var også mange som var interessert i lærerutdanninger, agronomi, spill og animasjon. Det var også mange som lurte på boligmulighetene ved studiestedene våre, mens andre var interessert i masterutdanningene. Det var nok en del elever som har aldri hørt om Høgskolen i Innlandet før, så det var deilig å kunne fortelle dem om hva høgskolen har å tilby og hva de ulike studiestedene er kjent for. Vi kunne også overraske flere med at å ta utdanning på Høgskolen i Innlandet er så godt som gratis. 

DSC_0325b

Gjengen vår på utdanningsmessen i Lillestrøm

 

Jeg er veldig glad for å få muligheten til å bli med på messer fordi jeg synes at det er veldig spennende og trivelig å møte så mange forskjellige mennesker med ulike interesser og planer. Når jeg møter elevene ønsker jeg å dele min kunnskap og erfaringer knyttet til de ulike studiene og studenttilværelsen ved HINN generelt. Jeg synes samtidig at denne oppgaven innebærer et stort ansvar da jeg er med å påvirke framtiden til mange. Derfor gjør jeg mitt beste for å gi gode tips og fortelle alt jeg tror kan være viktig å vite. 

Om de kommende utdanningsmessene

Når det gjelder de kommende utdanningsmessene så finner du meg og mine kollegaer i Trondheim 30. og 31. januar men vi kommer også til Oslo Spektrum på 12. og 13. februar. Jeg anbefaler deg å komme og spørre oss om ting du lurer på, både om studier og studentliv. Vi svarer deg mer enn gjerne og deler våre erfaringer og tips med deg. Husk at ingen spørsmål er dumme spørsmål! Jeg og mine medstudenter har blitt studentambassadører akkurat på grunn av at vi trives veldig godt med å veilede og hjelpe andre! Jeg har storkost meg i Lillestrøm og ser frem til å møte mange flere på de kommende messene. I gruppen vår har vi studenter fra alle seks studiestedene så du kan komme i kontakt med den riktige personen som kan fortelle deg mest om studentlivet og studiet du har spørsmål om eller ønsker å vite generelt mer om. 

DSC_0322b

Koselig prat om rettsvitenskap og studiested Lillehammer

Ikke nøl! Bare spør!

Vi ses!

Reka

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?