Syk før eksamen i koronatiden

Å bli syk før eksamen kan skje alle studenter, og med covid-19 hengende over oss må vi også tenke på smittevern. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle om hvordan det var å måtte teste seg for korona.

Jeg fikk milde symptomer i starten av uka, og skulle ha fem timers skoleeksamen i slutten av uka. Til å begynne med hadde jeg ingen luftveissymptomer og tenkte at det går helt fint. Jeg trenger ikke bekymre meg for koronaviruset. Men dessverre ble jeg dårligere og fikk flere symptomer. Dette resulterte i at jeg valgte å ta koronatesten for å være på den sikre siden, i tillegg måtte jeg ha negativt svar for å kunne gå på skolen. Jeg har nå informert emneansvarlig om at jeg er syk, og at jeg tar koronatesten. Jeg sier også at jeg håper å få svar tidsnok, slik at jeg rekker eksamen. Jeg håper i det lengste at jeg slipper å utsette eksamen.

Slik var testen

Jeg avtalte tid for å gjennomføre koronatesten. Deretter kjørte jeg til lokalet der testene blir gjennomført, og møtte en svært hyggelig mann. Han forklarte hele prosessen før vi begynte, samtidig som han informerte om hva han skulle gjøre underveis. Jeg fikk en lang q-tips i halsen og nesa, nokså ubehagelig, men det gikk helt greit. Så startet ventetiden med karantene. Jeg venter og venter, og håper at svaret skal komme innen eksamen. Jeg tok testen to døgn før eksamen, og ventetiden dagen før jeg tok eksamen var på et døgn.

Uvanlige eksamensforberedelser

Jeg fortsatte med å forberede meg til eksamen, men formen blir stadig dårligere. Det blir lite lesing og mye soving. På ettermiddagen før eksamen bestemmer jeg meg for at uansett om testen er negativ eller ikke, så er jeg ikke i form til å gjennomføre eksamen som planlagt.

Jeg informerer emneansvarlig som ønsker meg god bedring, og sier at vi finner en løsning på eksamen når jeg blir frisk igjen. Litt utpå eksamensdagen kommer resultatet tilbake, og den var heldigvis negativ. Men testen kom uansett for sent til at jeg hadde fått tatt eksamen dersom jeg hadde vært i god nok form. Mitt tips her er å ta testen med en gang du blir syk og mistenker at du er smittet av koronaviruset, dersom du har eksamener eller lignende.

To uker hjemme med influensa

Jeg endte opp med å være hjemme i nesten to uker før jeg kunne gå ut igjen. Jeg hadde sterk influensa som måtte kureres med penicillin. Gjett om jeg ble rastløs! Ettersom jeg hadde symptomer og kunne smitte andre, fikk jeg beskjed av legen om å holde meg hjemme til jeg ble symptomfri. Dersom jeg hadde gått på skole og jobb kunne jeg ha smittet mange med influensa, noe jeg selvsagt ikke ønsket.

Hva gjør du når du blir syk på eksamen?

Når man blir syk før eksamen melder man fra til emneansvarlig og skaffer seg legeerklæring. Da får man utsatt eksamen, og mister ingen forsøk. Det er mange som tenker at det er krise om man er syk på eksamen, men det er det ikke, så lenge du leverer legeerklæring og sier ifra. Dersom du ikke gjør det, vil du bruke opp et forsøk. Mitt beste tips her er å snakke med emneansvarlig så fort som mulig, så får du den hjelpen du trenger. Her kan du også lese mer om hva som skjer når man er syk på eksamen.

Nå venter jeg på nytt tidspunkt for eksamen og gleder meg over å være i bedre form! Jeg vil også understreke at dette er min opplevelse, og at det kan oppleves annerledes for andre.

Publisert: .