Language: NOR | ENG

Slik skaffer du deg sommerjobb innen helse- og sosialfag

Har du allerede planer til sommeren? Om du ønsker å få erfaring innenfor fagfeltet ditt kan kanskje en meningsfull sommerjobb være noe for deg i tillegg til ferie. 

For oss studenter på helse- og sosialfag kan det virkelig være en fordel å få erfaring gjennom en sommerjobb. Det er som regel stort behov for arbeidskraft i løpet av sommermånedene på de fleste sykehus, sykehjem, i omsorgsbolig, bofelleskap og mange andre institusjoner innenfor pleie, rehabilitering og omsorg. Om du liker å jobbe med barn så finnes det også muligheter på avlastningsbolig, SFO eller ulike sommerleire. Etter min mening dette er en unik mulighet til å få et innblikk i arbeidslivet utenom praksisperiodene ,og kan bidra til å utvide din horisont. 

I denne innlegget kommer jeg til å dele noen tips med dere som ønsker å skaffe en meningsfull jobb å fylle sommerdagene med. 

 

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 18.25.59

Jeg prøver å få med det viktigste i søknaden

 

1. Vær tidlig ute

Som på mange andre områder gjelder dette tipset her også. Selv om vi nå kun har kommet til starten av mars måned, ønsker de fleste arbeidsgivere ønsker å avklare i god tid hvem som skal jobbe når de faste ansatte er på ferie. Dermed har mange stillingsannonser søknadsfrist rundt 15. mars, altså om noen dager. 

2. Hvor finner du stillingsannonsene?

De fleste institusjonene innenfor pleie og omsorg er under kommunal styring, så du finner sikkert en del annonser på nettsidene til ulike kommuner. For å få den beste oversikten anbefaler jeg deg ålaste ned  Indeed Jobb Search appen på telefonen som samler stillingsannonser fra flere nettsider. Du kan også få tilsendt daglig e-post med de nyeste annonsene, både offentlig og privat, fra den kommunen du angir.  Å gå rundt i byen og høre direkte med avdelingsledere til institusjonene du kunne tenke deg å jobbe for kan selvfølgelig også være en effektiv og kanskje raskere måte å sikre deg jobb på. 

3. Planlegg sommeren din før du søker

Det er absolutt verdt å planlegge sommerukene dine i god tid slik at du vet når du kan jobbe. Hos de fleste arbeidsgivere er det ikke et krav å kunne jobbe hele sommeren, men fire sammenhengende uker er ønsket av mange. Dermed er det lurt å planlegge sommeren i god tid, selv om dette høres litt rart ut når det fortsatt er snø ute. På denne måten kan du kombinere ferie med jobb. Husk alltid å angi i søknaden din den perioden du ønsker å jobbe. Dette er spesielt viktig med tanke på søknadsprosessen da denne detaljen har mye å si. Arbeidsgivere foretrekker også å få vite allerede i søknaden når du er tilgjengelig for jobb. 

4. Ha en god og omfattende søknad og CV

Bruk gjerne litt ekstra tid på å sette sammen eller oppdatere din CV og skrive søknad. Denne kan være kjedelig der og da, men husk at dette skaper det første inntrykket hos arbeidsgiveren. Det er viktig å få med relevant erfaring fra feltet (dette kan også være tidligere praksis ikke bare jobberfaring) eller andre relevante ting som du har lært på høgskolen. Vær engasjert og vis interesse. Pass på at CV-en din er ryddig og at søknaden ikke blir altfor langt. Det beste er å ha cirka 1 side. For å øke sjansen for å få jobb anbefaler jeg deg å søke på flere stillinger samtidig.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 18.22.00

Slik ser min CV ut

 

5. Vær nysgjerrig og vis interesse 

Noen ganger kan det ta veldig langt tid før du får svar på søknaden din. I så fall kan det være lurt å høre med kontaktpersonen som var oppgitt i annonsen. Med dette viser du interesse og engasjement og kan skape et positiv bilde av deg selv  hos arbeidsgiveren. 

Jeg håper at denne lille guiden tar deg nærmere til sommerjobben som bringer deg nye opplevelser og erfaringer innenfor fagfeltet du er interessert i. 

Ha en fortsatt fin mandag!

Reka

Publisert: .
Sist endret: .