Language: NOR | ENG

Slik har jeg bygget CV under studietiden

I løpet av de siste to årene har jeg hatt mange ulike deltidsjobber ved siden av studiene. I dagens innlegg skriver jeg om hvordan tiden som student har hjulpet meg til å gjøre min CV mer spennende og attraktiv for potensielle arbeidstagere.  

Å få livet til å gå rundt kun økonomisk ved hjelp av studielånet er mulig, men for de fleste av oss er dette ikke så enkelt å få til. Derfor har mange en deltidsstilling ved siden av studiene. Som utenlandsk statsborger er jeg faktisk nødt til å jobbe minst 10-12 timer i uken for å kunne få studielån i det hele tatt. Dette er i utgangspunkt ikke noe problem for meg, da jeg i utgangspunktet hadde tenkt å jobbe ved siden av studiene for å holde meg opptatt og fylle den ekstra tiden jeg har med noe fornuftig der jeg kan lære noe nytt. Jeg er også en person som fort begynner å kjede meg og har problemer med å planlegge dagen uten å ha noen faste aktiviteter. Dette er faktisk grunnlaget for at jeg har drevet med så mye forskjellig siden høsten 2018, både i løpet av skoleåret og i feriene.

Livet hadde noe annet for meg enn det jeg hadde planer om

Jeg har alltid sett for meg at jeg skulle kombinere studier med en stilling som butikkmedarbeider, gjerne i en matbutikk eller på et kjøpesenter der jeg kan jobbe på ettermiddager, kvelder og helger og som jeg kan beholde i hele studieforløpet. Selv om jeg hadde erfaring med kundeservice og kundebehandling ble dette aldri noe av. Istedenfor ble det mange ulike stillinger for kortere perioder, i tillegg til en fast jobb som brukerstyrt personlig assistent (BPA) med altfor lite stillingsprosent som må suppleres hvert år.

Det som jeg ønsker å fremheve i dette blogginnlegget er at selv om livet ikke lot meg gjennomføre planen min og få ¨drømmejobben¨ så er jeg ikke skuffet på noen som helst måte. Istedenfor fikk jeg flere lærerike og spennende jobbmuligheter der jeg trivdes godt og fikk utvidet mitt nettverk. De fleste av disse stillingene var også veldig relevante til min bachelor i folkehelsearbeid og min fremtidige plan om å jobbe med mennesker. Å ha relevant arbeidserfaring på CV-en gjør meg også mer selvsikker, med tanke på at jeg er snart ferdig med bachelorgraden og skal være på utkikk etter en fulltidsjobb om ikke så altfor lenge. 

Screenshot_20191113-093849_Snapchat

Jeg er veldig glad å bli medlem av denne fine gjengen!

Erfaring på mange ulike områder 

Jeg har i denne perioden jobbet både som fritidskontakt og støttekontakt, der begge stillingene innebar jobb med ungdom og var veldig givende. I tillegg til å sikre hyggelige fritidsopplevelser, mestring og glede til unge fikk jeg mer erfaring med hvordan jeg kan kommunisere med dem, og fikk muligheten til å prøve en del teori jeg har lært på forelesningene.

Samtidig storkoste jeg meg med å delta med dem på ulike aktiviteter som klatring, svømming, kjelkekjøring, kennelbesøk, kino, bowling osv. Litt av det samme kan også sies om min siste sommerjobb som aktivitør på dagavdeling på sykehjem. Der har jeg møtt en aldersgruppe som jeg ikke har jobbet med tidligere, men jeg fikk anledning til å sette en god del teori i praksis der også, i tillegg til å tilbringe trivelige sommerdager i hyggelig fellesskap. Jeg har også fått mer erfaring innenfor kundeservice og har lært kassearbeid også ved å jobbe som selger på stand i adventstiden og som sommervikar på matbutikk. 

collage jobb

Her var jeg på jobb, selv om det ser ikke ut sånn!

I fjor høst fikk jeg jobb som studentambassadør på høgskolen. Det har gitt meg muligheten til å lære masse nytt om sosiale medier og bloggskriving, i tillegg til at jeg har fått flere andre spennende oppdrag og har blitt kjent med en rekke fantastiske mennesker. For øyeblikket jobber jeg også som studentvakt på høgskolebiblioteket på studiested Elverum. Arbeidsoppgavene her er som regel veldig rutinepreget, men jeg har mulighet til å hjelpe mine medstudenter med blant annet litteratursøk, henvisning og lån av bøker.

Det er faktisk veldig spennende å kunne lære bort det jeg har tilegnet med de siste årene og å se flere takknemlige ansikter hver eneste arbeidsdag. Jeg bør også ikke glemme at jobben som BPA blant annet har lært meg å være mer oppmerksom på menneskene rundt meg og har åpnet en verden som jeg var ikke kjent med tidligere. Å hjelpe en person med funksjonsnedsettelse både i skolesammenheng, men også i hjemmet har gitt meg også mye nyttig kunnskap og opplevelser jeg kan ta med meg videre. 

Screenshot_20200116-111917_Snapchat

På hemmelig oppdrag som studentambassadør

Mine anbefalinger til deg

Jeg oppfordrer deg til å komme ut av komfortsonen din og ta på deg jobb som er relevant og knyttet til utdanningen din, slik at du tidlig skaffer deg relevant erfaring. Selv om slike stillinger gjerne innebærer høyere mental tilstedeværelse og krever mer kreativitet og energi enn mange andre så er de absolutt verdt det, spør du meg.

Som regel har disse stillingene en relativt lav stillingsprosent, som gjør at det er ofte mulig å ha en annen jobb ved siden av som er mer rutinepreget og hvor du må ikke tenke så mye. Å ha erfaring fra flere ulike områder åpner mest sannsynlig opp muligheter for deg senere i arbeidslivet og får deg forhåpentligvis nærmere drømmejobben. Pass derimot på å ikke ta på deg jobb bare fordi at det vil muligens se bra ut på CV, men ta på deg jobb som du synes selv at du kan trives med og som du føler kan gi deg noe ekstra, samtidig som at det kan bidra til å styrke CV-en din. 

 

Ikke vær redd å utfordre deg! 

Reka

Publisert: .
Sist endret: .