Slik forberedte jeg meg på å starte med studier

Det er litt skummelt og veldig spennende å gå fra å være elev til student. I dag deler jeg noen erfaringer om hvordan jeg forberedte meg på å bli student på Rena.

Det er rart å tenke på at det snart er fem år siden jeg startet å studere. Tiden har gått så fort, og om en måned er mine år som student over (ihvertfall for en god stund). Jeg husker godt da jeg skulle starte her. Jeg gledet meg, men var også litt nervøs. Det å være student er jo en helt annen opplevelse enn å være elev.

Da jeg søkte meg til bachelor i Music Business - Management på Rena var det med bakgrunn i at jeg hadde hørt om studiet fra venner og familie, og hadde også hatt et møte med studieansvarlig for å finne ut om dette var rett valg for meg. Det er jo så mange valgmuligheter når det kommer til studieretning, og det er ikke enkelt å vite hva som er riktig før man har prøvd. Derfor var det gull verdt for meg å kunne prate både med bekjente som hadde gått på studiet, og ta et møte med studieansvarlig for å finne ut mer om hvorvidt dette studiet ville passe for meg eller ikke.

Jeg var også veldig sikker på at jeg kom til å komme inn på studiet ettersom jeg hadde fått høre litt om søkertallene på den tiden og omtrentlig snitt for å komme inn, så i løpet av sommeren tok jeg en tur opp til Rena for første gang for å se hvordan det var der. Da fikk jeg sett skolen, sentrum og sjekket ut ulike steder å bo. På denne måten fikk jeg sikra meg hybel tidlig så det var en enkel prosess å flytte inn da studieåret startet i august.

Så er det jo hele den biten med at det er rart å flytte hjemmefra, og skulle bo for seg selv for første gang. Kanskje flytter du sammen med andre, og blir kjent med helt nye mennesker fra hele landet?

Det er ikke alle du kommer til å komme overens med, men sjansen er veldig stor for at du kommer til å møte noen helt fantastiske mennesker. Jeg har fått noen veldig nære venner på Rena, og det flotte med dette studiestedet er at det er så lite samtidig som det har så varierte studieretninger. På denne måten blir du kjent med mange forskjellige mennesker som du har mye felles med og som er veldig ulike for deg, og personlig er mine nærmeste venner fra helt forskjellige studieretninger.

37069949_1849649995093725_4876302505471901696_n

Studiemiljøet var noe som trakk meg til Rena. Jeg pratet med bekjente som hadde erfaring derfra, og ble selv positivt overrasket. Jeg var forberedt på det gode miljøet på musikklinjene og var heldig med å møte noen fantastiske mennesker de tre årene jeg gikk der. Det jeg ikke var forberedt på var hvor godt kjent man ble med studenter på alle andre linjer, og ikke minst på alle ulike trinn. Alle de flotta folka jeg har møtt har gitt meg minner jeg aldri vil glemme, og det er helt klart menneskene rundt som har gjort studietiden så bra.

Så forbered deg på at det er nytt, men det er spennende, og det kommer til å bringe mye glede. Studentene og studiestedene legger opp til at du lett skal bli kjent med andre studenter og studiestedet i løpet av den første uka som student, og det er ingen grunn til å bekymre seg. Du kommer så langt med et åpent og positivt tankesett, og du har alle mulige mennesker å bli kjent med for å utvikle et studiemiljø som kommer til å bidra til noen veldig spennende år.

Mitt aller viktigste tips til deg som går fra å være elev til å bli student er å gå inn med det med et åpent tankesett, og være forberedt på at du nå blir ansett som en selvstendig voksen og alt blir hva du gjør det til. Jeg er evig takknemlig for disse årene jeg har hatt her. Det er en tid for å vokse og bli kjent med seg selv og andre på en helt ny måte. Gled dere!

Publisert: .