Language: NOR | ENG

Slik er det å studere på Elverum

Elverum er et av studiestedene tilknyttet Høgskolen i Innlandet. Vet du hvor det ligger?  I dette innlegget vil jeg skrive om hvordan det er å studere her, og hvordan studiestedet ser ut.  

Jeg skal begynne på Høgskolen i Innlandet, studiested Elverum til høsten. Men hvor ligger det egentlig?

Det var et av spørsmålene mine i løpet av sommeren 2018. Så kom studiestarten i august.  Da ble jeg heldigvis raskt kjent med en jentegjeng på studenthybelen som var litt mer kjent på høgskoleområdet enn jeg, så jeg fikk gå med dem til åpningsseremonien. Da så skolen akkurat ut som på det øverste bildet. Jeg var veldig spent og nysgjerrig. Etter seremonien i idrettshallen tok fadderne våre oss med på omvisning. 

Jeg tenkte å ta med deg som vurderer å søke studieplass på studiested Elverum på en litt uvanlig omvisningsrunde der jeg skal fortelle dere om studiestedet og få de viktigste illustrert med noen bilder. Slik kan du bli litt kjent med studiestedet og kanskje føle deg bittelitt mer hjemlig allerede første dag som student her.  

DSC_1667

Det du ser når du har kommet inn hovedinngangen

Terningen Arena ligger ca. 2 km vest for Elverum sentrum og er hjem til flere virksomheter, blant annet Høgskolen i Innlandet. Det er et nytt og moderne lokale som ble ferdigstilt i 2011 med store og lyse klasserom, et romslig og bekvemt bibliotek, åpent inngangsparti med kantine og mye mer. Jeg stortrives på studiested Elverum og har aldri forestilt meg at det er et såpass pent og hyggelig sted hvor jeg føler meg virkelig hjemmekoselig og trygg.

DSC_1669

Det er mange ivrige studenter som jobber med oppgavene på biblioteket

Terningen Arena består av mange bygninger som er koblet sammen på ulike måter, men alt er veldig romslig og åpent. Det finnes fem auditorium av ulike størrelser og elleve klasserom fordelt på 3 etasjer, i tillegg til mange kontorer og grupperom. Som student er dette helt genialt da du finner nesten alltid en koselig krok for å sitte og jobbe med individuelle eller gruppeoppgaver.

Det er mange sitteplasser både på biblioteket, på lesesalen, rundt omkring i gangene, på kantina og andre steder i bygninger. Om du ønsker å sitte på grupperom må du huske å bestille rom i god tid da de er ofte full-booket 2-3 dager i forveien. Jeg synes at det er en stor fordel at lokalene har såpass mye plass og ulike steder å sitte. Da blir man ikke så fort lei av å være på skolen lange dager. 

BeFunky-collage-4

Vi har mange grupperom og ulike steder å sitte og jobbe med oppgaver

På Terningen Arena har vi som er idrettsstudenter tilgang til en veldig fin turnhall med klatrevegg, og en idrettshall der vi ofte har praktisk undervisning. Sykepleie og tannpleiestudentene har sine egne øvingslokaler med blant annet operasjonsrom, pasientrom og tannklinikk.

Jeg synes at der er veldig positivt at høgskolen er lokalisert i en flerbrukslokale da det er alltid noe spennende som skjer. Det er ofte håndballkamp på onsdager og søndager i tillegg til konserter og andre type arrangement i idrettshallen. Det er også ikke uvanlig at ulike konferanser og workshop innenfor helse og idrett blir holdt i noen av auditoriene eller at vi møter soldater i bygningen da de har også tilgang til idrettshallen og har kontorer på Terningen. 

BeFunky-collage-7

Her ser du turnhallen med klatrevegg og idrettshallen

Det finnes også et treningssenter like ved hovedinngangen, så det er mange studenter som benytter muligheten å trene rett før eller rett etter timene, eventuelt i lengre pauser mellom forelesningene. Mange synes at det er en kjempegod mulighet å spare tid, i tillegg til at det er sosialt og du kan bli kjent med andre studenter som går på høgskolen. En annen sosialiseringsarena er kantina som er plassert midt i hovedbygningen.

DSC_1688

Inngangen til idrettshallen

DSC_1670

Som regel er det mange som spiser lunsj i kantina

Siden Terningen Arena er ganske stort og består av flere bygninger kan du få inntrykk av at det tar mye tid å komme fra A til B, men det er faktisk ikke sant. Det er mange ulike trapper, heiser og overgangsbruer som gjør det veldig enkelt å komme fort fram. Den eneste ulempen er at det tar noen uker til du blir kjent med alt og lærer deg å finne fram. Heldigvis har høgskolen utviklet et verktøy som hjelper deg å finne hvor du skal. I tillegg er resepsjonistene også veldig hjelpsomme og du finner også et kart på hver etasje. 

BeFunky-collage-8

Enda flere sitteplasser, overgangsbruer og biblioteket fra et annet perspektiv

En annen viktig arena der nesten alle førsteårsstudenter tilbringer en del tid i løpet av det første semesteret er den bakerste delen av biblioteket, nemlig Skrotten. Her finner du alle anatomi og fysiologi bøker, iPads med nyttige apper, skjelettmannen, knokler, virvler og alt du trenger til å øve på anatomi og fysiologieksamen. 

DSC_1700

Skrotten

Jeg håper at du liker og har fått et bra inntrykk av studiested Elverum etter å ha lest dette innlegget. Forhåpentligvis vil jeg se deg og mange andre nye studenter på Terningen Arena i august! Lykke til med søknadsprosessen! 

Reka

Publisert: .
Sist endret: .