Language: NOR | ENG

Slik ble jeg tatt imot på TV-skolen

Det er nesten tre år siden jeg satte ned foten på TV-skolen for første gang. Nå har jeg en liten uke igjen, før jeg drar ut i arbeidslivet. I dette innlegget skal vi mimre litt tilbake til 2018! 

Da jeg begynte på TV-skolen var det første gang jeg skulle flytte «på ordentlig». Jeg klødde i fingrene etter å studere, lære nye ting og bli kjent med nye fjes. Jeg kjente ingen som også skulle studere TV-ledelse, men hadde heldigvis et par kjente fjes som gikk på samme videregående skole som meg som skulle begynne på TV-teknikk. Det var litt skummelt å flytte opp hit til Lillehammer alene, uten egentlig å vite helt hva jeg gikk til. 

 

39203578_2243871589175461_8394038694088015872_n

Mingling med nesten hele TV-skolen.

Første skoleuke innebærer blant annet fadderuke. Vi ble tildelt faddere fra 2. klasse som tok godt vare på oss hele uka og som sørget for at vi fant frem både på skolen og i byen.

Fadderuka er noe av det man husker best fra studieårene. Her la vi fundamentet for de neste tre årene, og jeg må si at jeg ikke ble skuffa! Klassen min har bestått av 10 flotte folk med veldig ulike personligheter. På veien til tredjeklasse har et par hoppa av, men vi fikk også inn et par studenter som bytta studium fra regi. 

ALE_4310

Bilde fra vår første tur til dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam! 

TV-skolen er et lite miljø, med ca. 60 studenter fordelt på fem studieretninger. Vi har også noen flotte lærere, inkludert en administrasjon som jobber hardt for at vi studenter skal trives.

Er det en dame man legger merke til første skoledag, er det Turid som helst går barføtt fra august til den første snøen kommer. Turid steller i stand det som er av sosiale sammenkomster og fikser det meste hun får forespørsel om. I vinter fiksa hun gløgg og sjokolade i 20 minusgrader, som et tilbud for hele TV-skolen. Da satt vi en gjeng rundt noen bålpanner og mista følelsen i tærne hele gjengen etter 15 minutter. Det var verdt det for muligheten til å være sosial igjen! 

146411951_2964265340469412_4204467067419977406_n

Turid er hele TV-skolens mor, og sørger for at alle har det fint mens de studerer på TV-skolen 

TV-skolen tilbyr utdanninger som jeg vil påstå er unike i Norge. Det er små klasser, mye sosialt som skjer på tvers av klassene og ikke minst en unik måte å lære på. Vi gjør veldig mye praktisk, i motsetninger til andre studier som bruker mye av tiden sin på biblioteket.

En liten fugl fortalte meg at intervjuene for høstens skoleplasser så vidt har begynt. Jeg ønsker alle som får en telefon av Turid lykke til med intervju, og krysser fingrene for at intervjuet går bra. Er du i tvil om hvordan du kan forberede deg til intervjuet på en best mulig måte, kan du lese Veronica sitt innlegg fra noen uker siden! I mellomtiden håper jeg du blir tatt imot minst like bra som jeg ble, så kanskje vi sees i bransjen en dag! 

-       Stine, 3. klasse TV-ledelse

Publisert: .
Sist endret: .