Language: NOR | ENG

Siste innspurt som eiendomsmeglerstudent

Det siste semesteret er endelig i gang, og jeg teller ned dagene til jeg kan begynne å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig. I årets første innlegg forteller jeg mine planer for semesteret, og hvordan covid-19 har påvirket min praksisperiode.

Hei og godt nytt år fra meg! Jeg håper juleferien har vært fin for alle sammen, og at dere studenter er motiverte for et nytt semester – selv om studenttilværelsen ikke er helt slik som vi hadde håpet på. For min del så var jeg forberedt på hvordan studiehverdagen min kom til å bli etter juleferien, men likevel ble det enkelte endringer i planene mine på grunn av covid-19. 

Slik er mitt siste semester 

Jeg går som sagt det tredje og siste året på bachelor i eiendomsmegling, og i dette siste semesteret har jeg tre emner: 

  1. Skatterett – 7,5 studiepoeng
  2. Salg og salgsledelse – 7,5 studiepoeng og 
  3. Praksis med fordypningsoppgave – 15 studiepoeng.  

Sistnevnte emne er valgfritt, og i tillegg kunne vi velge mellom dette emne og bacheloroppgave – som også tilsvarer 15 studiepoeng.

Siden jeg har skaffet meg en praksisplass er det naturlig for meg å velge praksis med fordypningsoppgave, men på grunn av koronasituasjonen er det mulig at jeg må bytte over til å velge bacheloroppgave. Det er dette som er endringen jeg refererte til tidligere i innlegget. 

Jeg skrev i det forrige innlegget mitt at praksisperioden min kom til å starte dette semesteret. Opprinnelig skulle en 20 dagers praksisperiode hos DnB Lillestrøm ha startet i midten av januar og vart til midten av februar, i tillegg til at jeg innen 1.mars skulle levere en praksisrapport. Dessverre lar det seg ikke gjøre på grunn av strengere restriksjoner i Lillestrøm kommune, og oppfordring til hjemmekontor. Dette endte opp med at praksisperioden i januar utgår, noe som er veldig kjipt. Heldigvis fikk jeg snakket med studieveileder og studieansvarlig, og da kom vi frem til en løsning som minsker sjansene for å bytte over til bacheloroppgave. 

Utsatt frist 

Fristen for å gjennomføre praksisperioden, samt levere en praksisrapport, er som sagt 1.mars. Den nye løsningen innebærer en utsettelse på denne fristen til 1.april, noe jeg og min medstudent er svært takknemlig for! Det eneste som er dumt er at man ikke helt vet hva som kommer til å skje videre når det gjelder praksis, men vi er uansett forberedt på å bytte over til bacheloroppgave dersom praksis virkelig ikke lar seg gjøre.

 

Skjermbilde 2021-01-21 kl. 19.34.57

Dette er pensum for semesterets emner. Boken "Salgets helter" er pensum for emnet "salg og salgsledelse", mens de resterende bøker er pensum for emnet "skatterett". 

Mine planer for semesteret

Forelesninger starter ikke opp for 17. februar. Dette fordi at det blir tatt hensyn til de studentene som har valgt emnet   «praksis med fordypningsoppgave». Siden jeg ikke har praksis nå er planen å gjøre meg litt kjent med de to andre emnene jeg skal ha. Det ligger allerede et par streamer man kan se på slik at vi kan gjøre seg noen tanker over hvordan emnene er, og hva som er læringsmålene.  

I tillegg skal jeg og min medstudent begynne å skrive på fordypningsoppgaven. En fordypningsoppgave er i teorien det samme som en bacheloroppgave, men det eneste som skiller disse er ordmengden. En bacheloroppgave på mitt studium tilsvarer ca. 13 500 – 18 000 ord, mens en fordypningsoppgave tilsvarer halvparten av en bacheloroppgave. Grunnen til det er fordi at man skal som sagt være 20 dager i praksis og levere en praksisrapport etter praksisperioden. 

Til nå føler jeg at vi har hatt en fantastisk start på samarbeidet. Vi har allerede laget en kladd på spørreundersøkelsen vi tenker å sende ut, funnet relevante kilder og sendt inn notater til veileder slik at han kan gi oss en pekepinn på hvordan arbeidet videre kommer til å bli. Vi har begge tro på at denne oppgaven kommer til å bli bra - uansett om det blir en fordypningsoppgave eller bacheloroppgave.

I neste innlegg avslører jeg hva temaet for oppgaven er, i tillegg til at jeg vil dele noen tips knyttet til det å skrive større oppgaver. 

-       Alexandra

Publisert: .
Sist endret: .