Semesteret jeg aldri vil glemme

Vårsemesteret 2020 har på mange måter vært et virtuelt semester. I dag ser jeg litt tilbake på hvordan de siste månedene har vært, og frem mot sommerferien som er rett rundt hjørnet.

Pinsehelgen sikret en veldig fin overgang til den første sommermåneden, og som temperaturen har også illustrert - sommeren har ankommet. Det betyr at det er ikke mye igjen av skoleåret og snart er det på tide å ta en velfortjent sommerferie.

Det er akkurat 10 dager til min siste eksamen på andre året på bachelor i Folkehelsearbeid. Lukten av sommer er i lufta og når det er 30 grader ute er det ekstra tungt å rette oppmerksomheten mo forelesningsnotater og pensum. Etter en lang helg med masse solskinn føler jeg meg klar for den siste innspurten før jeg kan virkelig nyte sommeren.

20200505_200016

Sommermat og eksamensforberedelse

Et virtuelt semester

Dette semesteret ble svært annerledes på mange områder enn det vi har sett for oss. Det startet veldig lovende med to nye, spennende fag: psykologi og epimediologi og vi gledet oss til de to praksisperiodene som var planlagt denne våren. Men så stoppet verden brått opp. 19. februar er den siste dagene jeg var på studiested Elverum, og det føles veldig lenge siden.

Jeg hadde litt fri i slutten av februar, så jeg brukte de ukene for å besøke familien min i Romania. Da jeg var tilbake 6. mars var alt veldig kaotisk allerede. Etter fire dager i praksis på Frisklivssentralen startet karantenedagene. Selv om det var garantert at vi skulle fullføre semesteret var det mye usikkerhet om hvordan ting skulle bli gjennomført. I de siste månedene ble jeg godt kjent med Zoom og sofaen har blitt til klasserommet/biblioteket.

'Først var det veldig rart ¨å ha med hele klassen på stua mi¨ men deretter ble jeg vant til å skynde meg til det virtuelle klasserommet der en må kun bry seg om hva slags overdel å ha på mens man kan fortsatt sitte i pysjbukse. Jeg har allerede gjennomført to eksamener, der en av dem var muntlig. Den merkeligste følelsen var å vente hjemme alene på å bli slippet inn i et virtuelt eksamensrom, der lærerne og spørsmålene ventet.

collage

Nytet de virtuelle skoledagene med digg lunsj

Oppsummering av året

Alle kjenner de store og de små konsekvensene av epidemien, så her skal jeg forsøke å fokusere på de få positive effektene av et annerledes semester. Jeg synes at det var litt greit å kunne ha en litt annerledes hverdag, og mer tid hjemme etter en hektisk start på året med mye skole, deltagelse på utdanningsmesser og reise.

Selv om det ble kjedelig til tider og krevende på mange måter så føler jeg at jeg fikk mer tid til å være sosial, selv om det var kun virtuelt, og kunne fullføre skoleoppgaver med mindre tidspress. Jeg liker at de fleste rundt meg plutselig fikk bedre tid, og jeg er glad for at jeg i de siste ukene har fått muligheten til å møte noen av medstudentene mine i andre arenaer enn biblioteket. Nylig har vi kunnet kose oss med ulike uteaktiviteter som hyttetur, orientering og sykkeltur, samtidig med at vi snakket også om eksamensoppgaver og delte fagkunnskap med hverandre.

Jeg synes at undervisningen gjennom Zoom og videoforelesningene som har blitt lagt ut har hatt god kvalitet og jeg føler at vi har fått godt læringsutbytte på denne måten også. Gruppeoppgavene i de virtuelle grupperommene har også fungert bra for meg. Det eneste som var veldig vanskelig, ikke bare for meg men for flere andre også, var å holde fokus under forberedelsene til eksamen, spesielt i mars, der alt som skjedde i verden hadde stor påvirkning på vår konsentrasjonsevne og tålmodighet.

Men en ting er jo sikkert: dette semesteret skal jeg ikke glemme!

IMG_20200417_190059_071

På tur med Elise på Rena

Mine forventninger til det tredje året

Jeg gleder meg til det siste året på bachelorstudiet, men samtidig er jeg også litt skeptisk og nysgjerrig. Jeg lurer på hvordan det blir å være tilbake på studiestedet, hvordan praksis i høstsemesteret kan bli gjennomført og hvordan skriving av bacheloroppgave skal gå i det siste semesteret. Jeg ser veldig mye frem til å møte klassen min igjen og å begynne med emnet Tilpasset fysisk aktivitet og friluftsliv. I tillegg håper jeg også å se mange nye studenter på Terningen Arena i august!

Jeg ønsker dere en riktig god sommer og vi høres til høsten! :)

Reka

Publisert: .