Language: NOR | ENG

Pakketips til studiestart

Snart er dette semesteret over, og vi har en lang og god sommerferie foran oss. Til høsten starter et nytt semester. Mange skal starte å studere for første gang, hva kan være lurt å pakke?

Jeg tror de fleste kjenner seg igjen at man har en tendens til å ta med seg for mye. Ettersom man reiser hjem i ferier og kanskje helger tar man med seg flere og flere ting hjemmefra. Til slutt blir det mye ting og trangt i skapet.

Husk at alt som blir dratt bort, skal også hjem en gang å få plass i skapene hjemme. Man kjøper nye ting, og da kan det være lurt å kvitte seg med noe også.

Hva trenger du?

  • Skolesaker. Ta med en god ryggsekk som har plass til både PC, lader, bøker og lunsjboksen. Dersom du er glad i å notere for hånd bør skrivebøker og penal være med i sekken også.
  • Turklær. Når man er student får man ofte tid til å ta seg fine turer midt i uken! Særlig her i Innlandet finnes det mange turer man kan ta seg ut på enten en dag eller hel helg.
  • Fra mammas skap. Husk å pakke med 2-3 håndduker, sengetøy, shampo, pute og dyne.
  • Oppbevaring: Det kan være lurt å lage litt system i klær og andre ting. Det anbefales å ta en tur til IKEA for å handle bokser i forskjellige størrelser for å enklere ha orden. Det blir også lettere å stable utstyr og ting dersom man har liten plass. Smart oppbevaring i kjøleskap kan også være lurt. Man har ofte liten plass, og da hjelper det å stable. 
  • Klær. Ta med noe til en hver anledning. Arbeidsklær, joggebukse, dress og skibukse.
  • Noe hjemmefra. Ta med noe som minner deg om hjemme som f. eks et bilde eller noe karakteristisk fra hjemstedet ditt
  • Innredning. Det kan være lurt å ta med et gulvteppe, noen grønne planter og lyslenke for å gjøre rommet mer koselig. 

Du kommer til å glømme noe

Man kommer til å glømme noe hjemme, og det er ikke før du møter opp at du kommer på hva du mangler. Skriv det ned og ta det med neste gang du er hjemme, eller kjøp nytt

Publisert: .
Sist endret: .