Language: NOR | ENG

Overgangen til arbeidslivet etter master

Om ikke lenge er det tid for å si farvel til studielivet og ta fart på arbeidslivet.

Det er litt skremmende å tenke på at tilværelsen som student snart er over. Jeg og mine medstudenter har nå levert det siste som er av obligatoriske arbeidskrav, og det eneste som står mellom meg og arbeidslivet er to eksamener, to semesteroppgaver og masteroppgaven. Deretter, til sommeren, er det tid for å ta ordentlig fart ut i det virkelige voksenlivet. Jeg merker at jeg gleder meg veldig, samtidig er det spennende å se hvor jeg ender opp og i hvilken rolle. Like spennende er det å se hvor mine medstudenter ender opp når vi er ferdig med studiene. 

Personlig kommer jeg nok til å flytte fra Rena til en større by, men nøyaktig hva jeg skal drive med er på ingen måte sikkert enda. Studiet har gjort meg kvalifisert for en rekke spennende stillinger med ulike vinklinger. Merkevarebygging, digital markedsføring, kommunikasjon og prosjektledelse er retninger som topper lista over mine drømmejobber når jeg til sommeren flytter fra Rena og sier farvel til tiden som student. Allerede nå er det flere frister som er over i forhold til å søke på traineestillinger, og frem mot sommeren er det bare om å gjøre å holde øyne og ører åpne for å se om drømmejobben dukker opp. 

Nå går de neste månedene med til å fullføre masteren, gjennomføre eksamensperioden på best mulig vis og komme godt i gang med masteroppgaven før jul. Og så skal virkelig juleferien nytes med god samvittighet før siste innspurt fra januar. Det er jo en ganske stor overgang å skulle i gang med arbeidslivet på fulltid etter fem år som student. På mange måter kommer jeg nok til å savne livet som student, men på mange andre måter gleder jeg meg veldig til å komme i gang og ta i bruk alt jeg har lært gjennom disse årene. 

Med andre ord, de neste månedene går i stor grad ut på å oppdage mulighetene som finnes når studenttilværelsen er over. Det er mye spennende i vente, og jeg føler meg klar og gleder meg til å se hva som skjer og hvor jeg er om ett år. Til tross for at studiene går mot en slutt er jeg ikke ferdig med å lære, og det blir moro å utvikle meg videre i et nytt kapittel av livet. 

Andrea - Master i Økonomi og ledelse - spesialisering markedsføringsledelse

Publisert: .
Sist endret: .