Oppsummering av mitt første år ved HINN

Da var siste eksamen levert og jeg er offisielt ferdig med første året på bachelorgraden min. Hvordan har året vært?

Når jeg startet med studier på studiested Hamar i fjor høst ante jeg ikke helt hva som ventet meg. Det var mye som var nytt og ukjent.

Hvordan er det å bo i Hamar, hvordan er det å bo på studentbolig, hvordan er medstudentene mine, hvordan er lærerne, hvordan er de forskjellige fagene?

I tillegg var mye usikkert på grunn av covid-19. Blir det fadderuke, kommer vi til å ha fysiske forelesninger, hvordan blir eksamen gjennomført?

Nå, ni måneder senere, sitter jeg på alle svarene og det er ganske deilig.

En studenttilværelse preget av covid-19

Jeg skal ikke snakke for mye om koronaen, for den er ikke så interessant å høre om, men samtidig så kommer jeg ærlig talt ikke unna å snakke noe om den, da den mer eller mindre påvirket hvert aspekt av livet mitt det siste året.

Den påvirket skoleåret veldig og brorparten av tiden ble tilbragt foran Zoom, men med supre lærere og tilpasningsdyktige medstudenter så løste det seg likevel veldig fint.

Jeg fikk all den hjelpen jeg trengte, fikk levert og bestått alle oppgaver og følte at alle eksamenene gikk bra. Det hadde ikke vært like enkelt om ikke lærerne og administrasjonen strakte seg langt for å være tilgjengelig og behjelpelig så godt som det var mulig å la seg gjøre.

Blikket er rettet mot fremtiden

Jeg føler jeg bare har fått skrapt på overflaten av hva det egentlig vil si å være student i Hamar, igjen på grunn av korona og bremsen det har satt på det sosiale livet. Men under overflaten kan jeg se konturene av et supert studentmiljø, engasjerte mennesker og en levende by med ønske om å være en god arena for studentene.

Vi har hatt mange gjesteforelesere fra bransjen som holder til i Hamar og omegn, og det er svært inspirerende å se hvordan mulighetene er i bransjen når vi er ferdig uteksaminert.

Mange spørsmål har blitt besvart

Jeg hadde jo mange spørsmål om studiet og studenttilværelsen før jeg startet, og du har kanskje de samme spørsmålene?

Så for å svare på mine egne spørsmål fra før studiestart:

Hvordan er det å bo i Hamar?

Hamar er en nydelig plass med mennesker som veldig tydelig bryr seg mye om byen sin. Byen er liten nok til at du kommer deg kjempelett rundt og til at det blir et sterkt studentmiljø. Samtidig er den stor nok til at du finner alt du kunne trenge og skulle du trenge noe som du ikke finner her er Oslo bare en time unna med toget. Hamar anbefales!

Hvordan er det å bo på studentbolig?

Helt konge. Jeg har jevnt sjekket leiligheter på Finn for å forsikre meg om at jeg bor bra i forhold til hva jeg betaler, og jeg har ikke funnet en eneste leilighet som slår SINN på pris, størrelse, standard og beliggenhet.

Jeg hadde et problem med en liten lekkasje (helt ufarlig/udramatisk, bare piplet litt vann på gulvet) på badet mitt og vaktmesteren sto på døra klar til å hjelpe meg knappe 30 minutter etter jeg sa i fra. Slik service tviler jeg på at jeg hadde fått om jeg leide privat. Studentbolig kan anbefales!

Hvordan er medstudentene mine?

Som folk flest er de veldig forskjellige. Vi har de som kommer rett fra videregående og de som har jobbet i mange år og er over 30 år. Vi har dem som har masse erfaring med 3D, animering og tegning, og vi har dem som nesten ikke har noe erfaring. Godt og blandet, akkurat som det bør være. Men felles er at det er hyggelige mennesker, de er engasjerte og hjelper gjerne til med hva det skulle være.

Hvordan er lærerne?

Helt supre. De er svært engasjerte og ønsker at akkurat du skal lykkes. De gjør det de kan for å være tilgjengelige og svarer så å si til alle døgnets tider.

Hvordan er de forskjellige fagene?

Spennende, gøyale og varierte. Dette året har vært fylt med oppgaver hvor vi skal smake på litt av alt, og jeg har nå et mye klarere syn på hvilke deler jeg liker å jobbe med. Jeg gleder meg masse til høsten, da har jeg valgt å fordype meg i digital kunst og 3d generalisering.

Håper alle får en super sommer!

Publisert: .