Language: NOR | ENG

Oppsummering av første semester

Hvordan er de første månedene som student på Bachelor i barnevern? Amanda er allerede godt i gang med vårsemesteret, og oppsummerer her den første tiden som student på Lillehammer, og ser frem mot hva hun har i vente mot sommeren.

Det første semesteret på barnevernstudiet kan enkelt beskrives med fire ord. "By på deg selv". Denne setningen var noe av det første vi lærte at var viktig, og det har vist seg å være helt korrekt. De første ti ukene på skolen handler i stor grad om en påbegynnende prosess med å bli kjent med seg selv og formidle hva man "har med seg inn i studiet".

Det blir brukt mye tid på å bli kjent med hverandre, og mange lærte raskt å gå utenfor egen komfortsone og å by på seg selv. Kullet ble tidlig i semesteret delt inn i fire storgrupper, som igjen ble delt inn i mindre smågrupper. Dette gjorde rollespill og fremføringer mindre skummelt da vi ikke var så mange per gruppe. Vi ble fort trygge på hverandre og etterhvert ble det å by på seg selv en naturlig del av hverdagen. 

Bli kjent seminar

I august i fjor dro hele kullet på bli - kjent seminar på Hornsjø Høyfjellshotell i Øyer. Målet for denne turen var å skape et godt sosialt miljø som forutsetning for god læring og trivsel. I tillegg fikk vi en introduksjon til studiet. Her var vi i et døgn, noe som gjorde at vi rakk å bli godt kjent med hverandre og det faglige stoffet tilknyttet studiet.  

 

Første oppgave

Den første oppgaven vi fikk på studiet gikk ut på det jeg skrev tidligere om å bli kjent med seg selv og hva man har med seg inn i studiet. I forbindelse med denne oppgaven har man en oppstartssamtale med læreren sin, der man blir godt kjent. Noe jeg tidlig fikk oppleve er at lærerne på Bachelor i barnevern genuint bryr seg om hvordan studentene har det, og de hjelper deg gjennom alt du måtte trenge. 

Mitt beste faglige minne

En av mine favorittuker på studiet var en uke der vi hadde ulike eksterne forelesere. Blant annet tidligere studenter, fagfolk og mennesker med sterke historier i bagasjen. Denne uken ga et godt innblikk i det yrket vi skal inn i, noe som ga økt motivasjon for å jobbe hardt med studiene.

Aktivitetsfag

Noe av det siste vi var gjennom før juleferien var aktivitetsfag. Dette er en periode over flere uker der vi først får faglig input knyttet til viktigheten av aktiviteter i sosialpedagogisk arbeid. Deretter blir kullet delt inn i fire grupper innenfor ulike aktivitetsområder. Denne gruppen jobber intenst sammen i to uker for å planlegge et 2-dagers aktivitetsseminar for en annen gruppe. Noen dro blant annet ut på friluftstur med overnatting! Dette var utrolig morsomt. 

 

Forventninger til andre semester

Store deler av første semester har gått med på å skaffe seg et sosialt nettverk, lære hvordan det er å være student og kjenne på både opp og nedturer ved å ha flyttet hjemmefra. I og med at det er første gang jeg studerer etter videregående har det personlig tatt litt tid å komme inn i en faglig rutine som gir resultater. Nå som jeg har lært hva som funker og ikke, er jeg klar for et mer strukturert og faglig sterkere andre semester. Jeg forventer enda mer læringsutbytte og mange timer på lesesalen frem mot vår første eksamen til våren. Vårt andre semester har så langt bestått av juss og stats- og kommunalkunnskap. Selv synes jeg dette er vanskelige temaer, men absolutt viktig. Vi har også blitt delt inn i nye smågrupper, noe som fungerer veldig godt så langt. Jeg gleder meg til å jobbe mer med min nye gruppe, og tror dette semesteret kommer til å gå veldig fort.

Husk at det er mulig å kontakte meg dersom det er spørsmål rundt det å studere barnevern. Dette gjør du ved å trykke "kontakt studentbloggen" øverst til høyre i innlegget.

Ha en fin uke videre!

Klem, Amanda.  

Publisert: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?