Language: NOR | ENG

Oppsummering av fjerde semester

Covid-19 har satt sitt preg på verden og  påvirket mange i samfunnet – blant annet oss studenter. I dette innlegget kommer jeg til å oppsummere hvordan dette «spesielle» semesteret har vært for meg og mine medstudenter på eiendomsmegling.

I dette semesteret på Bachelor i eiendomsmegling har jeg hatt to økonomiemner: Makroøkonomi og Investering- og finansiering, og to valgemner: Arbeidsrett og Digitale arbeidsformer. Jeg husker at jeg gruet meg veldig til å begynne på det fjerde semesteret på grunn av de tunge økonomiemnene, men foreleserne i disse emnene overbeviste meg. De var flinke til å lære bort, men også til å hjelpe oss studenter dersom noe i pensum var uklart. I tillegg ble det satt opp oppgaveseminarer, noe som hjalp meg utrolig mye iallfall – da jeg syns det er vanskeligere å sitte med slike økonomioppgaver alene i hybelen. Dette fikk meg til å innse at det virkelig ikke var noe å grue seg til. 

95944715_279884093412173_3369330027563843584_n

Dette er pensumbøkene for det fjerde semesteret mitt. Til venstre er det pensum for økonomiemnene, og til høyre er det pensum for valgemnene jeg har valgt. 

Snart er det fjerde semesteret mitt over, og for å være ærlig så har det vært det en berg- og dalbane. Det har ikke vært hektisk på grunn av emnene eller forelesningene, men heller på grunn av pandemien som har endret verdenssamfunnet. 

Pandemiens preg 

Pandemien har medført mange endringer. En av de endringene er digitale forelesninger på programmet «Zoom». Det har vært Zoom-forelesninger i tre av de fire emnene, og det har fungert fint til nå. Foreleserne har vært flinke når det gjelder å tilpasse seg denne vanskelige situasjonen – spesielt når det gjelder oppgaveseminarer. Før pandemien hadde vi emnet Investering og finansiering annenhver uke på studiested Rena og annenhver uke på studiested Lillehammer, men nå på grunn av digitale forelesninger har vi fått forelesninger hver uke! Dette hjelper veldig for min del, for personlig syns jeg at det var litt lang «pause» i mellom hver forelesning. 

I Makroøkonomi har foreleseren brukt pandemien som et eksempel. Som du sikkert har sett har virusutbruddet også påvirket verdensøkonomien. Oljeprisene og Oslo Børs synker. I tillegg har det blitt gjort massepermitteringer som har ført til den høyeste arbeidsledigheten i etterkrigstiden. Foreleseren brukte da ulike modeller for å forklare oss studenter hvordan dette fungerer i samfunnet, og det er ganske spennende. Det er lettere å huske pensum dersom man forstår helheten og ser det praktiske rundt det, enn å bare lese om det. 

96017574_267266167653147_6020536644153638912_n

Det er også viktig å gå ut og få frisk luft! 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg heller foretrekker å sitte i klasserommet enn å sitte hjemme for da hadde jeg et tydelig skille mellom studier og fritid. Når høgskolen stengte, forsvant dette tydelige skillet. Jeg merker selv at det er så mye lettere å gjøre alt annet enn skole når du er hjemme. Det er så lett å bare gå på kjøkkenet og finne seg snacks, sitte på mobilen, se på Netflix i sengen, osv. Et tips for å unngå disse «distraksjonene» er å lage et hjemmekontor. Du kan lese mer om slike tips i dette  flotte innlegget til studentambassadør Eirin! 

 

95952468_257396085448359_2548125571829727232_n

Her er et bilde av hvordan mitt hjemmekontor ser ut. 

Men utenom pandemien har semesteret gått relativt fint! Jeg har akkurat hatt min første eksamen, og har igjen tre eksamener før jeg tar sommerferie. Ellers ønsker jeg alle studenter lykke til med sine eksamener under denne uvanlige perioden! Alt kommer til å gå bra til slutt.  

-       Alexandra.

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?