Language: NOR | ENG

Nytt semester på eiendomsmegling

Nå er jeg i gang med det tredje året mitt som eiendomsmeglerstudent. Denne gangen blogger jeg om hvordan det er å ha fysisk undervisning igjen på studiested Rena, og hvilke emner jeg skal ha dette semesteret.

Det har nå gått et halvt år siden nedstengingen av Norge. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var usikker på om høgskolen kom til å åpne igjen til høsten, og om vi kom til å ha forelesninger på skolen eller fortsette med bare nettundervisning. Heldigvis åpnet høgskolen igjen. 

Jeg skrev i et tidligere blogginnlegg at jeg heller foretrekker å sitte i klasserommet enn å sitte hjemme, for da hadde jeg et tydelig skille på studier og fritid. I tillegg er det så lett å gjøre alt annet enn skole når man er hjemme, f.eks: gå på kjøkkenet å finne seg snacks, sitte på mobilen, se på Netflix i sengen, osv. Dette ble heldigvis litt lettere etter at jeg stelte i stand et hjemmekontor, men fristelsene var fortsatt der. 

120164083_350580262798486_2772535652024509266_n

Et lite bildedryss fra det forrige semesteret. Som du ser så måtte det til tiltak som eget hjemmekontor og egen printer, men også at det gikk i pusling.

I tillegg var det fælt mange som hamstret så det var ganske rart å se tomme butikkhyller slik som bildet nederst til høyre. 

Det faglige i høst  

Det har som sagt gått et halvt år siden jeg sist var på en fysisk forelesning, men klassen min har heldigvis begynt med det igjen. Vi har fysiske forelesninger i alle emner, men i to av emnene (Strategi og Organisasjonsutvikling og kommunikasjon) er det en blanding mellom fysisk og digital undervisning fordi det er såpass mange studenter som tar det emnet. 

I det femte semesteret har man fire emner - tre obligatoriske emner og et valgemne. Disse emnene er:

  • Jus3: Dette er den siste “jussdelen”, og om du vil kan du lese mer om de andre delene her. Her lærer vi om avhendingsloven og bustadoppføringsloven, hvordan man skal håndtere salg av borettslag og eierseksjoner, men også om hvordan reglene for markedsføringen av eiendomsmeglerforetak fungerer i praksis. 
  • Oppgjør for eiendomsmeglere: Som megler håndterer man store summer av penger for ulike parter (kjøper og selger), og derfor er det utrolig viktig at man vet hvordan man skal håndtere disse pengene rett. I dette emnet lærer man nettopp om dette - altså hvordan man skal foreta et korrekt oppgjør.
  • Strategi: Dette kommer kanskje som et sjokk, men her lærer vi om strategi. Dette er fordi at vi skal klare å analysere og drøfte hvordan ulike bedrifter i samfunnet kan nå målene sine.
  • Organisasjonsutvikling og kommunikasjon: Her igjen er emnenavnet selvforklarende, men kort oppsummert lærer vi om hvordan man på best mulig måte kan lykkes med en omstillingsprosess ved hjelp av kommunikasjon. Dette er som sagt et valgemne, og jeg valgte det fordi jeg ser på det som et nyttig emne å kunne. I tillegg kan man bruke kunnskapen man lærer her i uansett hvilken bransje.

120125678_745792135985837_869800148625295567_n

Vi har i det siste begynt med å ha kahoot i organisasjonsutvikling og kommunikasjon, og jeg syns det er en fin og gøy læringsmåte!

Godt å være tilbake

Etter så mange måneder med nettundervisning var det selvfølgelig litt uvant å være på studiestedet igjen. Før skolen begynte fikk alle sammen tilsendt en link til smittevernveilederen som HINN har lagd, og på første skoledag så vi bare mange spritdispensere, avmerkinger med “hold avstand” og forelesningssaler der man har markert hvor man ikke skal sitte. 

Ikke misforstå meg! Jeg syns det er flott at høgskolen viser hvor alvorlig de tar disse smitteverntiltakene, og jeg forventet jo dette siden det er fortsatt en pandemi som herjer i samfunnet, men det var bare så merkelig å se det i virkeligheten. Bortsett fra det syns jeg at det er godt å være tilbake igjen på skolebenken, og jeg kjenner at jeg er mer motivert nå enn sist semester. 

Håper også at dere er minst like motivert som meg! Ha en fin torsdag videre. Og igjen - om noen har noen spørsmål, er det bare til å sende meg en mail! 

- Alexandra. 

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?