Language: NOR | ENG

Nytt år som faddersjef

Til tross for at jeg tidvis var svært stresset under fadderuka i fjor, så er jeg glad for å få tilbake som faddersjef igjen for 2021. I år skal jeg få gjøre dette sammen med min roomie, som ledet arbeidet i 2019.

 

Vi er godt i gang med å planlegge for fadderuka 2021 og har mange tanker, samtidig som vi sitter litt fast. Vi vet jo ikke helt hva som skjer til høsten, men har bedre tid og forutsetninger for å legge gode planer.

Det som kanskje er vanskeligst med å planlegge for fadderuka under en pågående pandemi er å vite hvilke arrangementer det er som kan gjennomføres og som fungerer med begrenset publikum.

Hvilke arrangementer vil treffe godt og inkludere alle uansett behov?

Opplæring for faddersjefene

For litt over en uke siden hadde faddersjefene på høgskolen opplæring der vi snakket litt om hva vi forventer av hverandre og høgskolen til høsten. I år håper vi å kunne ha både fysiske og digitale arrangementer som går litt på tvers av studiestedene for i større grad å samle sammen studentene på Høgskolen i Innlandet.

I fjor hadde vi en gøyal quiz med fakta om studiestedene, som kanskje gjentar seg til høsten. Vi er også til en hver tid ute etter ideer og inspirasjon til hva vi kan planlegge. Selv om vi heldigvis er fem gode, kloke hoder i fadderstyret på Lillehammer og har god dialog med de andre faddersjefene ved Høgskolen i Innlandet, så kan vi fort bli litt låst. Vi har ikke nødvendigvis alene svaret på hva nye studenter og faddere ønsker av aktivitet, og tar i mot alle ideer og hjelp. 

 

Fadderuka 2019

Fadderuka før covid-19 var kjennetegnet  av konserter, fester og store ansamlinger på ulike arrangementer. I fjor fikk vi gjennomført tre store arrangement med noen justeringer, nemlig rebus, fadderfestivalen og idrettsdagen. I år vil vi forhåpentligvis også kunne gjennomføre dem, men vi er bekymret for konsertvirksomheten.

Vi håper edle dråper i overarmen gir oss en lysere høst der vi kan more oss. Derfor jobber vi godt nå med å planlegge alternativer til andre arrangement. Vi vil i utgangspunktet planlegge for en “normal” fadderuke med konsert, fest og annet sprell, men må ha en “plan b” hvis det ikke lar seg gjennomføre. 

Det blir en god start

146350338_1350762251968367_4475026750237503500_n

Uansett hva programmet fylles med, så skal vi gjøre alt vi kan for å gi nye og gamle studenter en god start på studieåret. Vi skal sørge for å skape gode grupper, der du blir kjent med nye mennesker i fine omgivelser og morsomme arrangementer uansett skala. Det minste vi kan gjøre er å sørge for at du blir godt inkludert og føler deg velkommen som ny student. Jeg heier på kleine bli kjent-leker og “icebreakers” som letter stemningen, og vi vil gi faddere gode verktøy for å ta imot nye studenter. 

Vi er også åpne for at du tar kontakt for en prat, om det så er fysisk på høgskolen når du ser oss eller på sosiale medier.

Vi ser frem til høsten, uansett hvordan den måtte bli.

  • Faddersjef Lillehammer, Fatema med god bistand fra styremedlem Mads Koppang <3
Publisert: .
Sist endret: .