Language: NOR | ENG

Nytt år, nye muligheter!

Etter en lang sommerferie er endelig skolehverdagen tilbake! I løpet av de siste ukene har vi i andre klasse på TV-ledelse jobbet med utarbeidelse av MIP, eller miljøportrett. 

Dette er en oppgave vi på ledelse jobber tett med enkameraregi og teknikk om. Denne uken er alle teamene ute på opptak, hvor vi har to uker på oss til å samle inn alt materialet vi trenger for å lage en film på drøye ti minutter. Siden jeg går TV-ledelse har jeg vært produksjonsleder for fotballproduksjon de siste ukene. Dette er ikke et arbeidskrav eller eksamen, men noen må også hjelpe flerkamera-studentene med blant annet logistikk og kontrakter. Dette er for at de skal kunne fokusere hundre prosent på sin egen oppgave, nemlig å produsere så mange fotballkamper som mulig.

I løpet av andre klasse skal vi hovedsakelig gjennom tre prosjekter; Miljøportrettet som vi jobber med nå, Idè til pitch og Samfunnskritisk dokumentar. Idè til pitch er eksamen til oss på ledelse, og går ut på at vi skal utvikle en idè fram til pitchen. Tidligere år har man dratt inn til NRK for å pitche, og noen har også fått lov til å produsere sin egen pitch.  Samfunnskritisk dokumentar er noe de aller fleste er spente på. Her skal vi få veiledning og undervisning av Erling Borgen, som nettopp har sluppet en dokumentarserie om Einar Gerhardsen på NRK. Dette prosjektet begynner allerede i slutten av november, og strekker seg langt ut på nyåret.

Etter samfunnskritisk dokumentar er det praksis som står for tur. Da skal vi finne oss et mediehus å være  i 6-8 uker før sommerferien, og få skikkelig erfaring med bransjen. Som student er det veldig ofte man får tilbud om jobb i korte perioder. Her får man jo en del erfaring, men med hjelp av praksis blir man gjerne enda litt bedre kjent med hvordan bransjen fungerer.
Jeg er veldig spent på hva andreklasse bringer! For det er jo ikke bare disse oppgavene som gjennomføres i løpet av dette året. Flerkamera skal også ha med seg ledelse på sine oppgaver, Våryr-festivalen er tilbake(og da følger jo også Våryr-TV) noe som blir veldig stas!

Publisert: .
Sist endret: .