Language: NOR | ENG

Noen tips til deg som skal studere i Elverum

Hvor er det lurt å bo i Elverum, og hva kan man gjøre på fritiden? På utdanningsmessene jeg har deltatt på i løpet av vinteren var det mange av dere som lurte på dette. I dagens innlegg kan du få svar på disse og flere andre spørsmål. 

Jeg håper at mange av dere har søkt studieplass på studiested Elverum og at det gjerne blir enda flere som skal søke ledige plasser i juli, fordi Elverum har jo et kjempegodt studentmiljø med alt du trenger for å trives. Etter fem år bak meg som student vet jeg at bolig og underholdning i fritiden er viktige trivselsfaktorer og i dette innlegget kommer jeg til å fokusere på disse. 

Studentbolig hos SINN

Som de fleste andre studiesteder tilbyr Elverum også studentboliger via Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) i tillegg til mange leiligheter på det private markedet. Jeg bodde hos SINN fra dag en og jeg er ganske fornøyd. Når jeg valgte bolig var det viktig for meg at det ble kort avstand både til høgskolen og skysstasjonen. Studentboligene til SINN ligger 1 min unna tog/buss og det tar kun ca. sju minutter å gå til studiestedet. Det er flere type hybler/leiligheter i ulike priskategorier du kan velge ifra. Jeg ønsket ikke å bruke veldig mye på leie, og hadde heller ikke lyst til å kjøpe møbler. Derfor valgte jeg møblert hybel der jeg deler bad med en annen jente og vi er til sammen fire personer som bruker kjøkkenet og stua. På stua fikk vi nye møbler og kjøkkenet ble oppgradert med oppvaskmaskin i fjor. 

Det finnes også møblert 1-roms leilighet med eget bad og kjøkken i tillegg til umøblerte 2-roms leiligheter. Det er to type av alle disse leilighetene med ulik pris og standard. Det er viktig er at du søker bolig tidligst mulig, og hvis du ikke har gjort det ennå så bør du gjøre det nå med en gang!

Boligene blir delt ut så fort de blir ledige og de som søker tidligst får bolig først. Kontraktene kan signeres elektronisk og du må ikke møte opp før du flytter. OBS! Pass på at du fornyer søknaden din slik at du får beskjed ellers mister du plassen din i køen. 

received_650452131990307

Mitt hybelrom hos SINN

Å leie privat

Når det gjelder å leie privat, er det lurt å sjekke finn.no og hybel.no allerede i mai og fortsette utover sommeren. Det er allerede noen leiligheter som er lagt ut og det kommer som regel mer de kommende månedene. Det er både sokkelleiligheter til en, større leiligheter med mulighet for bofelleskap og eksisterende kollektiver med ledig rom som man kan velge ifra.

De fleste kollektivene og utleierne liker å møte deg personlig så det er lurt å avtale noen visninger og ta en dagstur til Elverum i løpet av sommeren. Det er også en god mulighet for å bli litt kjent med byen før flytting i august. Det finnes leiligheter til leie ulike steder i Elverum, men det er gode sykkelveier rundt hele byen og det er mange, inkludert meg, som ruller til skolen på to hjul. 

20180820_074414

Jeg tar ofte sykkel til skolen

Studentsamfunnet i Elverum sørger for god underholdning 

Studentsamfunnet i Elverum, bedre kjent blant oss studenter som STUE, står bak mange spennende arrangementer i løpet av skoleåret. De har dyktige frivillige medlemmer fra både første, andre og tredje året som er veldig engasjerte og gjør sitt beste for at vi, andre studenter, skal ha det gøy. Arrangement-gruppa i STUE er også interessert i nye studenter som liker å organisere og ønsker å bidra. 

På deres ukentlige aktivitetstilbud står det studentstyrt quiz på torsdager der de har ulike temaer hver uke, i tillegg til musikkquiz. Vinnergruppen kan kose seg med litt gratis mat på kantina dagen etter. Det er mange som deltar og det er like spennende hver uke. Jeg kom dessverre kun på tredje plass, men jeg har et år til for å komme meg opp til toppen!

Det er også studentidrett hver uke med volleyball og futsal på mandager og håndball på tirsdager og onsdager. Til høsten er det planlagt oppstart av et dame- og et herrelag i håndball som skal spille seriekamper og delta i studentlekene.  Studentidrett er et tilbud for alle uansett tidligere erfaring og alle er velkommen! 

84607406_192229015483997_4110789683779207168_o

Volleyball på mandager i Elverumshallen

I tillegg har STUE fem større arrangementer i løpet av skoleåret. Høstsemesteret begynner alltid med Fadderuka der det skjer mye hver dag. Det er en veldig god mulighet til å bli bedre kjent både med skolen, medstudenter og byen. Det er ulike type aktiviteter og jeg er sikker på at alle finner noe på programmet som høres spennende ut. Oktoberfest og Halloween er to andre høydepunkter i løpet av oktober og november.

Vårsemesteret starter som regel med Vintertall der kleskoden er lang kjole og dress. Dette er et ganske annerledes arrangement enn de som man er vant til og det er akkurat det som gjør det spesielt. Det er kanskje den første gangen i løpet av året folk bytter joggesko med pent sko. Rett før eksamensperioden starter i mai, er det X-russ der alle tar på seg sine gamle russeklær og later som om de er på en tidsreise. 

Skjermbilde 2020-05-04 kl. 12.02.50

Fadderne velkommer nye studenter

Jeg håper du fant nyttig informasjon og ikke nøl med å kontakte meg om du har spørsmål!

Ha en fin dag videre!

Reka

Publisert: .