Language: NOR | ENG

Når julen banker på døra midt i eksamensperioden

Det er ikke alltid like enkelt å fokusere på eksamenslesingen når alt rundt deg handler om julegaver og julebakst  på tv og i sosiale medier. Men er eksamensperioden virkelig så farlig som de mytene vi hører om det sier? 

Ordet eksamensperiode  høres jo ganske skummelt ut for alle, både gamle og nye studenter. Men det er kanskje ikke så farlig og slitsomt som det fortoner seg. Ikke på Bachelor i folkehelsearbeid i hvert fall. Jeg er veldig fornøyd med studiet mitt, også med tanke på fordeling av skolearbeid og oppbyggingen av semesteret. Heldigvis har vi en del obligatoriske oppgaver, både individuelle og gruppeinnleveringer i løpet av semesteret som krever at vi jobber med stoffet vi skal lære til eksamen og bruker pensum aktivt. Dette kan være litt slitsomt der og da i det deilige høstværet når jeg har mer lyst til å være ute og nyte de siste varme solstrålene, men jobben man gjør da lønner seg absolutt med tanke på eksamensperioden. Disse oppgavene gjør at mye av det vi skal gå gjennom før eksamen er allerede godt kjent og siden vi jobbet aktivt med det så sitter det fersket i minnet i forkant og krever mindre pugging opp mot eksamen. 

Dette er egentlig veldig gunstig med tanke på eksamensperioden som starter samtidig med adventstiden. Da får man også tid til å pynte litt til jul, bake pepperkaker med medstudentene, tenke på julegaver, lage litt koselig stemning rundt seg og se på julefilmer. Det er bare den balansen som er av og til vanskelig å finne! 

I dag hadde jeg min siste eksamen for dette semesteret på Bachelor i folkehelsearbeid. Det var også den eneste eksamenen jeg hadde i desember da jeg gjennomførte en annen allerede i oktober.  Det føles veldig greit å være ferdig med dagens eksamen som kom i etterkant av en to ukers skolefri periode preget av mye lesing for min del.  Denne tiden ble også preget av blant annet juleforberedelser som husvask og juledekorering. Alt ble helt annerledes etter at verdens koseligste adventskalender kom i posten og ble satt på plass.

2019-12-06 11.10.45 1

Verdens koseligste adventskalender er på plass!

Det var jo mye mer spennende å bruke tiden på å bake eller å ha på koselys og høre på julesanger. Alt var jo helt perfekt,  men etter to dager måtte jeg innse at det ikke er julesangene jeg vil få spørsmål om på eksamen, og at det er også veldig vanskelig å lese med kun lysslyngene på så jeg måtte lage en plan for de dagene som var igjen. Jeg endte nemlig opp med å bruke formiddagene effektivt med eksamensforberedelser. Da satt jeg blant annet i lesegrupper, da det er mye gunstigere å snakke faglig sammen og svare på forberedende oppgaver i lag enn å bare sitte hjemme alene og lese. Jeg sparte derimot kveldene for adventskos med blant annet julegavelaging, baking og julefilmer. Til slutt følte jeg meg godt forberedt til eksamen,  men samtidig klarte jeg å komme i julestemning og nyte de fine vinterdagene i desember. 

Jeg håper at dere er også snart ferdig med eksamensperioden og er klare til årets fineste høytid!

God jul alle sammen!

Reka

Publisert: .
Sist endret: .