Language: NOR | ENG

Mitt siste semester med VR og AR!

Endelig er jeg tilbake på skolebenken i et nytt semester, noe som også blir det siste semesteret i årsstudiumet jeg går i VR og AR. I dette blogginnlegget tenkte jeg å oppsummere litt om hvordan det første semesteret har gått, og hvordan dette neste semesteret vil bli. 

Jeg startet på  Årsstudium i VR og AR uten en spesiell formening over hvordan det skulle bli. Jeg visste det kom til å bli noe koding og fokus på app-utvikling, men ellers var jeg relativt usikker på det faglige innhold. Jeg kan starte med å si at det har vært en litt tøff høst med mye arbeid og pågang. Det har vært lange kvelder og mye frustrasjon (spesielt når koder ikke fungerer), men alt i alt har jeg lært så ufattelig mye. 

Har lært mye om koding

Jeg er en person som hater alt som innebærer matte, men jeg må tilstå at koding ble mer og mer gøy, desto mer jeg fikk til på egen hånd. Som tidligere student på Bachelor i animasjon og digital kunst hadde jeg ingen tidligere erfaring innen koding, og jeg hadde ikke sett på et regnestykke siden videregående, som det er over fire år siden jeg gikk ut fra. Jeg skal være såpass frempå og si at jeg merker selv at jeg har blitt flinkere til å forstå koding og hva det innebærer.

Nå gjorde vi ikke bare koding, men vi jobbet også mye med content creation. Det vil si å lage modeller og gjenstander som kan brukes til diverse prosjekter. Vi har rigget, laget animasjoner, og puttet alt dette inn i spillmotorer som vi da har jobbet videre med for å få til live. Gjennom høstsemesteret har vi laget mange rare småspill, bankautomat og til og med et fungerende lyskryss som skifter farger på lysene. 

Ut i praksis

I dette semesteret skal jeg og mine medstudenter ut i praksis. Det vil si - over fire måneder med praksis der vi jobber på prosjekter som er vi er tildelt fra forskjellige aktører. For litt siden fikk vi tildelt vår oppgave, og det er å lage en VR-simulering som skal hjelpe til med opplæring av å finne årsak til brann/brannfare og å slukke brann ved hjelp av riktig brannslukkingsapparat. Dette synes jeg er veldig spennende, da det er utrolig viktig å vite hva man skal gjøre under en slik farlig situasjon. 

Vi i gruppen min gleder oss til å se hva vi kan få til på dette prosjektet, og ikke minst håper vi at aktørene blir fornøyde med arbeidet og innsatsen vi legger ned.  Ellers vil jeg ønske en fortsatt god start på året, og dersom du skal på utdanningsmessen i Trondheim, sees vi om ikke lenge! Stikk gjerne innom for en gøy prat!

Publisert: .
Sist endret: .