Mitt inntrykk av emnet mat og helse

Nå er jeg cirka halvveis i mat og helse, og jeg tenkte i dag å dele mine tanker om dette emnet. Det som også er rart å tenke på er at til jul er jeg halvveis i utdanningsløpet mot å bli  grunnskolelærer for 5-10 trinn. Tida flyr altså!

Jeg må si at det å begynne på nytt studiested og få nye personer å forholde seg til var noe kaotisk i starten. Men ikke mer enn sånn det skal være. Vi har en del timer sammen med studenter på folkehelse, så vi fikk en ny klasse også. Vi er fire lærerstudenter som tar mat og helse på studiested Elverum dette semesteret, så jeg er heldigvis ikke alene. Ettersom jeg begynner å bli komfortabel med å være student gikk det seg raskt til. Jeg trives veldig godt på Elverum, der vi som studenter blir tatt godt hånd om.

Undervisning på skolekjøkken

Vi har mye digital undervisning pga covid-19, men vi er på skolekjøkkenet ca. 1 gang i uka. Og bare det å bli kjent og komfortabel på kjøkkenet tar tid altså. Personlig må jeg gjerne innom et par skuffer og skap før jeg finner det jeg leter etter. Men det er veldig gøy å få være på kjøkkenet, og jeg har allerede lært masse.

Et av høydepunktene så langt må være da vi lagde vår egen ost, smør og rømmegrøt i løpet av 2 timer! Vi lagde det som kalles surfelt ost, som blir en slags fersk ost. Vår ble dessverre noe smakløs, men det er definitivt noe jeg vil prøve med egne elever senere i yrkeslivet. Smøret vårt ble tilsatt fersk paprika, så vi fikk paprikasmør. Som dere kanskje skjønner var hovedtema for denne økta meieriprodukter.

Alle kjøkkenøktene gir inspirasjon til hva jeg kan gjøre med elevene, og hva jeg trives med og ikke. Hver gang vi lager noe på kjøkkenet, tenker jeg alltid på hvordan jeg vil gjøre det med elevene mine. Hvilke utfordringer kan jeg møte? Er det noen fallgruver? Vil det fenge elevene? Jeg tror sannelig at jeg har fått «en lærerhjerne».

Et hektisk emne

Emnet med mat og helse har vært et travelt emne så langt. Det har vært mange arbeidskrav, og allerede på torsdag er den første eksamenen. Selv om det har vært mange arbeidskrav har de ofte vært enkle og praktiske. Eksempler på noen av arbeidskravene vi har hatt er å demonstrere hvordan oppvaskmaskinen fungerer, lage videofortelling om kornets verdikjede og å ta soppsertifikat. Flere av arbeidskravene har vært morsomme å gjøre, så selv om det har vært travelt så har det gått fint.

En liten oppsummering

Som dere sikkert skjønner, så trives jeg godt her på Elverum med emnet mat og helse. Selv om nervene før eksamen er på plass, så gleder jeg meg til fortsettelsen.

Publisert: .