Language: NOR | ENG

Mine planer etter fullført bachelor

 Å starte det siste året på bachelorutdanningen er alltid litt spesiell. Denne er min andre gang for å oppleve dette og i dagens innlegg ønsker jeg å dele med dere mine tanker om veien videre. 

Med en bachelorgrad i bagasjen fra tidligere har jeg allerede erfaring med hvordan det er å starte det siste året som bachelorstudent. Med det i bakhodet er jeg også mer bevisst på hva som er i vente for meg dette skoleåret. Jeg har allerede begynt å tenke på det i løpet av sommerferien og jeg føler alltid en klump i magen når jeg tenker på at det går mot en ny fullført bachelorgrad.. Å nærme seg slutten av noe du er så godt vant med er alltid litt skummelt. Samtidig ser jeg også frem til det som er i vente og prøver å ha positive tanker rundt det. 

Mine fremtidsplaner 

Dette er spørsmålet jeg allerede har fått flere ganger fra folk jeg kjenner. Det som jeg kan svare på dette per dags dato er at jeg vil jobbe! Med snart to bachelorutdanninger i banken føler jeg meg litt mer voksen enn da jeg startet med studier, og på mange måter for å få mer arbeidserfaring. Jeg er ganske sikker på at jeg skal ta en master en gang i framtiden, men jeg vil først finne ut hvilken retning det er lurest å rette seg mot.

Folkehelsearbeid er et veldig bredt studium som gir oss studenter innsikt i så mange forskjellige fagområder. I senere masterstudier ønsker jeg å snevre inn og spesialisere meg på et mer konkret område. For nå er det mange ting jeg er interessert i, men jeg satser på at med riktig mengde arbeidserfaring får jeg et mer konkret bilde på hva jeg har lyst til og på hvilket område jeg har størst behov for kunnskapsutvikling.  

DSC_0783

Jeg ønsker å få mer erfaring ute i arbeidslivet.

Hvordan er arbeidsmarkedet?

Man hører ofte rykter om at å finne jobb som folkehelsearbeider kan være litt utfordrende. Men er det å finne seg jobb generelt sett enkelt? Vel, for meg har det alltid vært litt utfordrende. Siden 2017 har jeg nesten alltid vært på utkikk etter mer jobb. Nå i høs er kanskje den første gangen jeg føler meg heldig og er fornøyd med det jeg har. Jeg er derfor veldig vant til å skrive og sende søknader, og føler at jeg er veldig trent når det gjelder å prosessen med å finne jobb. I tillegg får jeg varsel om stillingsannonsene i Åmot, Hamar og Elverum kommune hver dag, så jeg følger godt med. I løpet av sommeren så jeg flere annonser relatert til folkehelse som vekket min interesse, og dermed er jeg ganske optimistisk med tanke på at slike annonser kan dukke opp igjen neste år også. 

Jeg har ikke så altfor store drømmer, men jeg ønsker meg en stilling der jeg i hvert fall kan benytte en god del av kunnskapen som jeg har tilegnet meg på bachelorutdanningen. Jeg vil gjerne kombinere kontorjobb med instruktørrollen, der jeg har mulighet til å være ute og bevege meg i arbeidstiden. Jeg liker både barn, voksne og eldre som målgruppe, så jeg har ikke noen spesielle ønsker når det gjelder deltakergruppe. I tillegg er jeg veldig interessert i mat og ernæring, så jeg håper at dette fagområdet også kan være en del av min fremtidige jobbhverdag. 

collage

Jeg er veldig interessert i mat og ernæring

Kontakten med mine medstudenter

Det som jeg prøver å forberede meg mest til er å miste daglig kontakt med vennene mine fra høgskolen. Dette var det vanskeligste jeg opplevde for fire år siden da jeg ble uteksaminert fra universitetet i Romania. Jeg og mine bestevenninner gikk alle i forskjellige retninger og livet for oss fortsatte plutselig på ulike steder i Europa. Distansene ble fort veldig store og savnet etter daglig kontakt var veldig sterkt. Samtidig var det noe jeg ikke hadde tenkt på i forkant, og det traff meg som en overraskelse.

Denne gangen er jeg veldig forberedt på det og prøver å forsvare meg selv fra denne ubehagelige opplevelsen. Heldigvis er de fleste av mine nære venner allerede bosatt i området og jeg håper å kunne holde god kontakt med de andre også som skal flytte. Jeg synes at det siste halvåret hjalp alle til å bli flinkere med å holde digital kontakt så vi får bare ta det med videre. 

IMG_20190705_081226_843

I fjor sommer fikk jeg besøk av Elise i hjemlandet mitt

Det blir sikkert veldig spennende for meg å lese dette innlegget på nytt om et år. 

Jeg får bare vente og se hva livet har i vente for meg. Men jeg er nok mer rastløs enn å bare vente rolig! Jeg følger med og prøver å utforske de mulighetene som er der ute.

Vi snakkes!

Reka

Publisert: .
Sist endret: .