Mine beste ferietips på studentbudsjett

Dette semesteret har vært litt spesielt grunnet korona-pandemien, og sommerferien blir nok heller ikke helt som planlagt for de aller fleste. Jeg er ferdig med alle eksamener, og nå står sommerferien for tur. Dette innlegget er til deg som ikke vet helt hva du skal finne på i sommer.

Denne sommeren må kanskje utenlandsreisen avlyses, men å reise innenlands kan være vel så fint! Allerede i fjor sommer begynte jeg og noen venninner å planlegge en roadtrip, eller norgesturné, som vi kaller det. Vi har googlet etter fine steder i Norge for å lage en reiserute. Er det noe vi har nok av i Norge, så er det nettopp det – fine steder. Mitt tips er å sjekke ut Instagram-profilen til @Helenemoo for inspirasjon til steder å besøke. En roadtrip trenger ikke være komplisert. Du kan sove i bilen, i telt eller hengekøye.

siste2

@helenemoo på instagram

Gå på tur

Ta med deg noen venner på tur i sommer for å skape fine minner sammen. Om det er båttur, kajakktur, telttur, fjelltur eller fisketur, så er en ordentlig tur aldri en dum idé. Bruk naturen for alt den er verdt. Du trenger ikke dra så langt heller. Ta med deg sjokolade og nistepakke til nærmeste topp, og nyt utsikten.

Gjennomfør aktiviteter med venner

Dersom du oppholder deg der du har vokst opp, er nok flere av barndomskompisene dine i nærheten. Inviter dem over, og finn på noe gøy. Dersom du ikke kjenner noen i nærheten, kan det være en idé å invitere noen du har møtt i løpet av studietiden på besøk. Når det kommer til aktiviteter er det kun kreativiteten som setter grenser. Mine forslag er kubbespill, utekino, grilling, volleyball eller brettspill.

Utforsk nærmiljøet

Mange studenter reiser hjem til familien om sommeren. Om du er hos foreldre, besteforeldre, eller i din studentby, er det nok flere områder du enda ikke har utforsket skikkelig. En ordentlig oppfordring er å sjekke ut "skatter" i nærområdet der du er. Gå turer i nabolaget, og hils på naboene. Om du er heldig å bo ved et vann i sommer, har du sikret deg et badested. Hvis du har hage, kan du sette opp vannspreder for å avkjøle deg i sola. En vannspreder er jo nesten det samme som sjø.

siste3

sjø <3

Hjelp noen

Dette er mitt favorittpunkt. Dersom sommerjobben eller ferieplanene dine har blitt avlyst og du har tid til overs i sommer, kan du hjelpe noen som trenger det. Om foreldrene dine har begynt å pusse opp, om naboen trenger noen til å lufte hunden, eller om besteforeldre trenger hjelp med mathandling, kan du stille opp og hjelpe til.

Start ditt eget prosjekt

Jeg tror alle mennesker har en kreativ side. Sommer og skolefri er en perfekt anledning til å få utspring for denne kreativiteten ved å sette i gang et prosjekt. Det trenger absolutt ikke være komplisert. Det kan være så enkelt som å ommøblere eller rydde i klesskapet. Dersom du vil utfordre seg selv kan du prøve å male noe, pusse opp rommet ditt, eller lage et nytt møbel. Du kan også eksperimentere på kjøkkenet. Kanskje foreldre sponser opplæringen med noen gode ingredienser?

Jeg håper du som leser dette får en nydelig sommer, hva enn du skal gjøre. Hvis jeg skal komme med en generell oppfordring for denne sommeren, så må det være: VÆR GOD MOT ANDRE. Jeg tror vi alle trenger det akkurat denne sommeren. Takk for nå bloggen, vi snakkes til høsten.

- Eirin

Publisert: .