Language: NOR | ENG

Mine beste eksamenstips

Eksamensperioden er for enkelte en ny og kanskje litt skremmende opplevelse. Mathilde gir deg her sine beste tips på veien. 

Planlegg godt

Planlegging er utrolig viktig. Begynn tidlig med å planlegge hvordan du skal legge opp løpet. Er det eksamen i historie, les deg opp. Ikke bare uka før, men så tidlig som mulig. Desto mer tid du får til å memorere, jo bedre sitter det. Det samme går for bachelorinnlevering – som jeg gjør nå. Vi startet tidlig – selv før vi ble tildelt oppgaven var vi allerede i planleggingsfasen.

Prioriter riktig

Det er ikke alltid like gøy å sette skole fremfor sosiale sammenkomster og andre aktiviteter, men å ha riktige prioriteringer vil på sikt gi resultater. Selv må jeg prioritere mellom skole, hest, jobb og venner. Hos meg kommer så klart hesten først, men dersom det er krise, har jeg en fôrrytter som kan steppe opp og passe hesten for meg når det trengs. Etter hesten kommer skole, og etter det kommer jobb, dermed venner til slutt. Det er kjipt å sette venner nederst, men slik må det nesten bli i min situasjon.

Drikk vann og spis godt

Tiden kan til tider gå fort, og jeg opplever selv flere ganger å glemme å spise og drikke. Et resultat av det er slapphet, hodepine og nedsatt arbeidsflyt. Så pass på å få inn noen pauser, spis gode måltider og alltid ha drikke tilgjengelig.

Ikke vent til siste liten

Dette har jeg gjort selv og jeg angrer like mye hver gang. Aldri vent helt til slutt med å studere, få inn økter så tidlig som mulig, som jeg nevnte tidligere. Man vinner ingenting ved å utsette ting.

Belønn deg selv etter eksamen

Noe som kan være lurt er å planlegge noe gøy som vil skje etter eksamen. For eksempel kommer vi i bachelorgruppen min til å gå ut og spise. I tillegg har jeg bestilt meg en liten tur til Spania som jeg gleder meg veldig til! Dermed blir det litt lettere å jobbe når jeg tenker på hvor gøy det skal bli når jeg er ferdig.

Publisert: .
Sist endret: .