Min vei videre fra Høgskolen i Innlandet

I starten av denne uka leverte jeg endelig masteroppgaven, og nå skal jeg endelig ta fatt på arbeidslivet. Jeg har nemlig fått meg en svært relevant jobb. Det føles litt rart at studietiden er over, men jeg har veldig mye spennende i vente!

Som nevnt i mitt  forrige innlegg er nå tiden min som student over. Jeg merker nå at det føles litt rart å ha helt fri denne uka her, og vite at jeg ikke skal tilbake til skolebenken. I hvert fall ikke i nærmeste fremtid. Det jeg derimot skal, er å ta fatt på min første virkelige jobb! Jeg har nemlig klart å skaffe meg drømmejobben, og jeg gleder meg som et lite barn til å starte i min nye stilling allerede i neste uke.

Rett fra studier til relevant jobb

Jeg har fått stillingen som merkevarekoordinator i et selskap der jeg skal være del av et team som jobber med å styrke og videreutvikle den eksisterende merkevaren, samtidig som vi kommer til å se på spennende muligheter med nye merkevarer. I denne stillingen får jeg virkelig jobbe med alt jeg har ønsket å drive med, så det er en utrolig spennende og morsom tid jeg har i vente.

Masteren i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse ved Høgskolen i Innlandet er i stor grad en teoretisk utdannelse, og det er dette teoretiske grunnlaget som har hjulpet meg å bli helt sikker på hvilken retning jeg vil gå i arbeidslivet. Jeg har alltid hatt en sterk interesse for merkevare og merkevarebygging, og har fått bekreftet at det er dette jeg ønsker å drive med i løpet av de siste to årene. Det jeg nå skal gjennom er å endelig benytte denne kunnskapen i praksis, utvikle meg videre og få lære av andre dyktige mennesker som jeg skal jobbe sammen med.

Studentambassadør Andrea Brataas

Etter fem år ved HINN er jeg endelig ferdig utdannet. Foto : Privat.

En litt uvanlig vei til ny jobb

Det som er ekstra morsomt, er at dette ikke var den stillingen jeg opprinnelig søkte på. Jeg fikk i utgangspunktet opp et stillingsforslag som økonomimedarbeider i dette selskapet. Siden jeg synes selskapet er utrolig kult og virker som en spennende arbeidsplass, og jeg jo har tatt masteren min i økonomi og ledelse, tenkte jeg at denne stillingen var verdt å søke på. Det jeg ikke forventa var å bli ringt opp og spurt om jeg muligens kunne være interessert i å komme på intervju for en helt annen stilling som enda ikke var utlyst.

På intervjuet fikk jeg også mer innblikk i hva stillingen ville innebære, og heldigvis var situasjonen slik at begge parter gjerne ville gå videre og se på muligheter sammen. Dette førte til et nytt intervju som også var veldig vellykket, og nå starter jeg da som merkevarekoordinator i neste uke!

Overgangen fra studier til arbeidslivet

Ettersom jeg enda ikke har hatt min første dag i jobben så er det ikke helt enkelt å si hva arbeidsoppgavene blir enda, og dette vil trolig også utvikle seg med stillingen. Det jeg vet jeg vil få jobbet med er sosiale medier, innhold, strategiarbeid og samarbeidspartnere for merkevaren(e) jeg jobber med. Jeg ser veldig frem til å komme i gang, og tror dette blir en lærerik, spennende, og morsom reise.

Denne perioden vi lever i gjør at det kan være krevende å gå rett inn i arbeidslivet etter fullførte studier, og jeg er ubeskrivelig glad for at det som på mange vis fremstår som drømmejobben dukket opp og nå blir min nye arbeidsplass allerede en uke etter masteren er levert.

Et lite tips

Om du nå er i gang med å søke jobber og prøver å finne din plass, ikke glem å være åpen for muligheter som kan oppstå litt ut av det blå. Det er godt mulig selskapene har planer om stillinger de enda ikke har utlyst, og sjansene dine for å sikre drømmejobben øker om du viser interesse og klarer å få oppmerksomheten deres.

Jeg ønsker med dette alle lykke til med eksamen, videre studier, jobbsøking, jobb, og alt hva fremtiden har i vente for deg. Takk for at dere har fulgt meg på min studiereise. Det har vært en glede å få dele den med dere alle!

Publisert: .