Language: NOR | ENG

Min vei til Rena

Hei! Mitt navn er Emil og jeg er en av høgskolens nye studentambassadører. I dette innlegget skal dere bli bedre kjent med meg, få vite hva jeg studerer og få vite hvorfor jeg valgte Rena som studiested. 

Jeg er 21 år gammel fra Asker og studerer andre året på bachelor i serviceledelse og markedsføring ved studiested Rena. Jeg er en veldig engasjert person som liker å ha mye å pusle med. Hverdagen min går for det meste til skole og verv, men normalt så trener jeg også aktivt og er engasjert i studentidretten.

For å fylle dagene med noe verdifullt valgte jeg tidlig å bli involvert i studentsamfunnet. Jeg startet som økonomiansvarlig for Studentsamfunnet på Rena og siden har det blitt mer og mer. Nå har jeg blant annet verv som prosjektleder for studentsamfunnet i Innlandet, er parlamentsdelegat i Stinn og studentambassadør.

Lærling hos Norges forskningsråd

Etter ungdomskolen var jeg ganske lei av skole generelt og ønsket noe mer praktisk læring. Jeg begynte da på service og samferdsel som ga meg akkurat dette. Etter to år på videregående hadde jeg valget om påbygg eller lærlingtid. Jeg valgte lærlingtid og det var det beste valget jeg noen gang kunne tatt.

Jeg var lærling hos Norges forskningsråd i to år hvor jeg lærte utrolig mye, fikk et stort og bredt ansvarsområde, samt spennende arbeidsoppgaver som holdt meg opptatt og utfordret. Under lærlingtiden fikk jeg også muligheten til å hospitere hos ulike bedrifter og dratt på utveksling til England.

Y-veien til Rena 

Etter to år som lærling hadde jeg igjen et valg å ta, enten kunne jeg ta påbygg for å få generell studiekompetanse eller gå Y-veien.

Y-veien er for de som har yrkesrettet bakgrunn og søker på studier med fagbrev istedenfor generell studiekompetanse. Det er ikke mange høgskoler eller studier som tilbyr denne retningen. Det er faktisk bare Høgskolen i Innlandet som tilbyr denne retningen. Studiet som man da kan søke på er bachelor i serviceledelse og markedsføring. For meg fristet det ikke med 10 timer norsk i uken, så jeg valgte y-veien.

Jeg fikk først litt informasjon om denne muligheten på videregående, men i løpet av lærlingperioden tok opplæringskontoret oss med på besøk til Rena. Før dette hadde jeg aldri vært på Rena, men etter å ha forhørt meg med flere studenter og lest meg opp på dette falt valget på Rena.

Slik er det å studere på Rena

Bachelor i serviceledelse og markedsføring passer for alle som ønsker mellomlederstillinger i handels- og servicenæringen. På studiet lærer du blant annet om kundebehandling, markedsføring, personalledelse og digitale arbeidsformer. Dette er et spennende studium med mange muligheter. I løpet av studieløpet har du blant annet mulighet til å reise på utveksling og være i praksis.

Rena er et relativt lite studiested med rundt 3200 studenter og ligger ca. 30 minutter fra Elverum. Selv om Rena er et lite sted er det flere ting å finne på når du ønsker et avbrekk fra studiene. Rena har blant annet bowling, kino, golfbane, treningssentre, studentidrett og fine turområder. Ikke minst har Rena et utrolig godt og inkluderende studentmiljø.

For å lese mer om studiet og høre om tidligere studenters erfaringer gå inn på studieomtalen her:  Bachelor i serviceledelse og markedsføring

Ønsker alle en fin dag videre!         

Emil

Publisert: .