Language: NOR | ENG

Min vei til Lillehammer

Hei på deg! Mitt navn er Eirin, og jeg er en av de nye bloggerne til Høgskolen Innlandet. I dette første innlegget deler jeg litt om hvem jeg er, og hva som fikk meg til å studere i Lillehammer.

Jeg tenkte at det ville være en god idé å kickstarte denne bloggen med noen fun facts – for hva er vel gøyere? Dessverre innså jeg at det var ganske vanskelig å skulle finne fun facts om seg selv. Derfor serverer jeg noen random facts istedenfor: 

 • Veldig spontan
  Jeg klipte lugg, tok permanent, fire piercinger og to tatoveringer på én og samme måned. Ikke det smarteste jeg har gjort, vel å merke.
 • Ganske kreativ
  Likevel gav jeg katten min navnet «Pus».
 • Ekstremt ekstrovert
  Jeg har delt rom, seng og klesskap med andre i over seks år.  Det vil si at jeg ikke har hatt et eget rom siden 10. klasse.
 • Utsetter det som utsettes kan
  Det er de siste 48 timene før eksamen som er viktigst. Jeg tror og håper at jeg ikke er alene om denne tanken.
 • Litt glemsk
  9 av 10 ganger glemmer jeg at jeg har lagt en brus i fryseren.

Jeg er 22 år gammel – eller ung. Jeg anser meg selv som ganske ung, men lillesøsteren min på 11 år kategoriserer meg som en «fattig voksen». Jeg liker å tro at jeg er fra Arendal, men dersom jeg sier det til folk får jeg alltid oppfølgingsspørsmålet «men du ruller jo på r’en?». Jeg snakker altså østlandsk fordi jeg er født i Oslo og bodde der til jeg var ti år.

Da jeg var 15 år ung, flyttet jeg til nabobyen Grimstad for å begynne på internatskole. Der hadde jeg tre fine år hvor jeg bodde på skolen – bokstavelig talt. Internatlivet lærte meg mye om hvordan å forholde meg til andre mennesker, og jeg knyttet sterke vennskapsbånd. Etter videregående hadde jeg to friår hvor jeg jobbet litt, reiste litt og lærte mye.

Jeg reiste blant annet til India, hvor jeg fikk mulighet til å besøke slummen og bli kjent med menneskene som bor der. Å se urettferdighet og fattigdom på nært hold brakte fram et ønske om å utgjøre en forskjell. Disse tankene førte til oppstarten av et prosjekt med navn NAYA, som betyr «ny» på hindi. Prosjektets ambisjon er å skape arbeidsplasser i India, og nå er vi en god gjeng som driver med dette ved siden av studier og/eller jobb.

me1

Mathilde & meg i India

I fjor valgte jeg å ta et årsstudium i ledelse for å lære mer om hvordan vi kan jobbe med NAYA. Studiet var nettbasert ved UiT, med høy fleksibilitet slik at jeg hadde mulighet til å bo i Oslo og jobbe med prosjektet samtidig.

Årsstudiet i ledelse gav mersmak, så da jeg skulle velge videre studier falt det seg naturlig å ta en Bachelor i organisasjon og ledelse. Jeg startet på studiet denne høsten, og trives veldig godt så langt. Jeg har vært heldig, og fått god hjelp av rådgiverne på skolen med å godskrive de emnene jeg hadde i fjor. På denne måten slipper jeg å ta fag som overlapper mitt tidligere studium, og jeg får mest sannsynlig gjort ferdig bacheloren i løpet av de neste to årene.

Fremover vil studentbloggen min by på hverdagsøyeblikk, studierelatert innhold, tips og tanker. Jeg gleder meg til å dele innlegg om studiehverdagen her i Lillehammer.

- Eirin

Publisert: .
Sist endret: .