Language: NOR | ENG

Min fremtidige drømmejobb

Etter ca. seksten år med skole gang skal jeg neste år starte å søke jobber og virkelig starte på min karriere, men hva har jeg egentlig lyst til å jobbe med? Og finnes drømmejobben?

Det andre året som student på bachelor i serviceledelse og markedsføring går nå mot slutten her på studiested Rena. Med minst ett år til igjen som student har jeg god tid til å bestemme meg for hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden.

Det naturlige er at jeg velger noe innenfor markedsføring eller service som jeg studerer, men jeg tror ikke det er det jeg ønsker å jobbe med resten av livet. Jeg ønsker å studere videre etter jeg er ferdig med den første bachelorgraden og ta en til før jeg tar master ved siden av jobb i fremtiden.

Min erfaring med arbeidslivet 

Før jeg startet med studier på Rena har jeg jobbet med mye forskjellig, jeg har jobbet i butikk, på lager, service-desk og på kontor som lærling. Fra egen erfaring vet jeg at butikk og lager ikke er det jeg ønsker å jobbe med, mens lærlingjobben min kunne vært aktuell. 

Som lærling var jeg hos Norges forskningsråd, hvor jeg fikk jobbet med mange ulike områder og i ulike avdelinger. Jeg fikk mye ansvar og utfordrende oppgaver som jeg trives veldig godt med. 

Min drømmejobb

Som lærling fant jeg ut at HR var noe jeg interesserte meg for og som jeg nå ser på som aktuelt å jobbe videre med. Jeg har også veldig lyst til å jobbe med mennesker, så en HR-stilling er slik sett veldig aktuelt. Jeg fikk prøvd ut mye forskjellig, men det er lettere for meg å bruke tidligere erfaringer til å finne ut hva jeg ikke vil jobbe med, enn hva jeg faktisk vil jobbe med.

Det er ikke alle drømmejobber man kan få rett etter fullførte studier da disse gjerne kommer med erfaring. En høy lederstilling er hvor jeg til slutt ønsker å ende opp, men det er vanskelig å få en slik stilling rett fra skolebenken. For å oppnå den lederstillingen jeg ønsker meg må jeg starte et sted og bygge meg oppover. 

Det hadde vært utrolig gøy å jobbe for en stor internasjonal organisasjon som Facebook, Google eller Coca Cola, og å jobbe internasjonalt kunne vært veldig spennende. Jeg ønsker å bo i Norge når jeg blir eldre, men jeg kunne godt jobbet i utlandet et par år først.

Å starte noe eget hadde også vært veldig spennende, men å komme opp med den store ideen om hva bedriften skulle selge eller drive med er jo ikke så enkelt. For å faktisk starte en egen bedrift som skal bli suksessfull må det jo være noe som faktisk kan bli populært.

Det er viktig å begynne tidlig å tenke på hva du ønsker å jobbe med i fremtiden, men hvis du er usikker må du bare prøve og feile, før man prøver igjen. Jeg er glad for at jeg fortsatt har god tid til å bestemme meg for hva jeg skal jobbe med etter fullført studium. Så får vi se hva fremtiden bringer.

Publisert: .
Sist endret: .