Language: NOR | ENG

Min fremtidige drømmejobb

Jeg er en person med mange drømmer. Jeg dagdrømmer ofte om hvordan fremtiden min kan se ut og jeg synes alle mulighetene jeg har fremover er utrolig spennende. Hva er det jeg drømmer om å jobbe med i fremtiden?

Det er noe av det jeg liker best med denne utdanningen: man får så utrolig mange muligheter når man er ferdig her. Jeg har snakket litt om dette i andre blogginnlegg også. Og det er helt sant altså, man får utrolig mange muligheter. Etter at man har gått her kan man for eksempel jobbe som concept artist, spilldesigner, 3D modellerer, animatør, spillutvikler og mye mer.

Jobbe for seg selv

Grundervirksomhet synes jeg er veldig spennende og det er noe man kan begynne med når man er ferdig her. Man kan starte sin egen bedrift og være sin egen sjef. Det kan man blant annet gjøre ved å starte et enkeltmannsforetak og jobbe freelance med oppdrag for forskjellige bedrifter, eller man kan starte sitt helt eget selskap med ansatte. 

Jeg drømmer om å kunne jobbe freelance i fremtiden. Det er så mange fordeler ved å jobbe freelance. Da kan man bestemme det meste selv. Jeg vil kunne velge selv hvilke oppdrag jeg synes er mest spennende og utfordrende. Jeg kan da selv velge når jeg skal jobbe og når jeg skal ha fri. Personlig så motiveres jeg best når jeg kan styre uka mi selv, da synes jeg det er lettest å komme i mål med det jeg skal gjøre. 

Og ikke minst så kan man selv velge hvor man skal jobbe fra når man jobber freelance. Jeg elsker å reise og drømmen er å kunne reise masse i fremtiden. Jobber jeg freelance så trenger jeg bare god WiFi-dekning og så kan jeg jobbe fra hvor som helst i verden!

Hvilke typer oppgaver

Når det kommer til akkurat hva slags type oppdrag jeg ønsker å få i fremtiden så vet jeg ikke helt enda. Jeg er jo som sagt en drømmer og for meg så høres det meste spennende ut, så jeg kunne tenkt meg å jobbe med mye forskjellig. 

Når jeg var liten drømte jeg om å kunne jobbe i Disney med å lage animasjonsfilmer for dem. Når jeg vokste opp ble akkurat Disney-delen litt mindre viktig, men drømmen om å kunne lage eventyrlige animasjonsfilmer besto. Etter jeg begynte her på skolen har jeg derimot blitt mer og mer interessert i spillutvikling og har lyst å utforske den muligheten mer. Heldigvis er det ikke slik at jeg nå må bestemme meg for det ene eller det andre, da grunnkunnskapene man trenger vil være ganske like for begge retningene. 

Smaksprøver

Nå på første året så får vi jo smake litt på alle de forskjellige typene arbeidsoppgaver man kan ha, noe jeg synes er veldig fint. Så foreløpig forsøker jeg å ha et åpent sinn og være interessert i alt vi lærer også kan jeg spesifisere det mer etter hvert, noe vi skal gjøre snart uansett. For i slutten av første året så må man velge hvilke retninger man ønsker å spesialisere seg på for andre og tredje året. 

Man må velge to av tre muligheter. Man kan velge mellom animasjon, 3d-modellering og digital kunst. Jeg har ikke helt bestemt meg hva jeg skal velge enda, da jeg skulle ønske jeg kunne velge alle tre! Jeg tror jeg blir å velge 3D-modellering og digital kunst, da jeg elsker å kunne lage noe helt nytt fra scratch, mens man i animasjon gjerne bruker modeller som andre har skapt for så å gi dem liv. Jeg har heldigvis fremdeles litt tid til å utforske før jeg bestemmer meg helt.

Drømmejobben min i fremtiden blir spennende å oppdage. Jeg vet ikke akkurat hva jobben er enda, men jeg vet noen av rammene den må ha. Jeg gleder meg veldig til å gå videre på dette studiet og fortsette å oppdage nye sider ved dette faget og å utvikle meg masse.

Publisert: .