Language: NOR | ENG

Min fremtidige drømmejobb

Jeg har aldri visst 100 prosent sikkert hva drømmejobben min er, men jeg har de siste årene funnet ut at jeg kunne tenke meg å jobbe med barn og unge. Denne gang skriver jeg om mine fremtidsplaner og hvordan jeg jobber for å nå dem.

En stilling jeg har sett på som veldig aktuell og spennende tidligere var helseveileder i skolen. Dette er noe jeg virkelig kunne tenke meg å jobbe som. Jeg har alltid sett for meg at det kun er personer med utdanning som helsesykepleier som kan ha slike stillinger, men det var ikke krav til den spesifikke tittelen i denne utlysningen. Når man jobber i skoleverket kommer man i kontakt med mange ungdommer og kan bidra til en god og positiv hverdag for mange. 

Jeg har alltid sett for meg å jobbe med yngre for å kunne hjelpe dem med skape en best mulig overgang til voksenlivet. 

Mine alternativer

Dersom jeg ikke får denne typen jobb når jeg er ferdig med master i folkehelsevitenskap, er PPU-studiet på studiested Hamar et alternativ. Det finnes så mange ulike studier man kan ta innenfor sitt interessefelt dersom man bruker litt tid på å lete dem frem. 

Det er en verdi i å jobbe ved siden av studiene 

En annen ting som er viktig for meg i den livssituasjonen jeg er i er å tjene litt ekstra ved siden av studiene. Arbeidserfaring er også utrolig bra å ha når man skal begynne å søke jobber. Jeg har ikke alltid vært like flink til å hente inn referanser, men jeg ser virkelig viktigheten av dette nå. 

I tillegg til å bidra på sosiale medier for høgskolen har jeg under hele studietiden jobbet på Spenst Lillehammer med gruppetimer. Jeg har bidratt litt som vikar for jobbstrekken og hatt yogatimer for mitt eget enkeltpersons foretak. Jeg har også hatt sommerjobb hver sommer der jeg har prøvd mange ulike yrker. 

Det første årene som bachelorstudent jobbet jeg i et bofelleskap ved siden av studiene. Den erfaringen ville jeg virkelig ikke vært foruten. Totalt sett har jeg har lært så mye om meg selv ved å jobbe i tillegg. 

Jeg skal også snart begynne i en ny vikarjobb på Elverum. Jeg ser for meg at dette kan være en god løsning for meg slik situasjonen er nå, med studier, mann, barn og alt det innebærer. 

Men en ting som er lurt å tenke på er å ikke tjene over grensen til lånekassen. Jeg tenker også at man ikke bør jobbe så mye at det går på bekostning av studiene. 

En spennende tid i møte

Det er virkelig en spennende tid jeg går i møte. Det er mange potensielle jobber der ute og jeg ønsker å være åpen for ulike muligheter. Enn så lenge tar jeg et fag og en dag om gangen. Det er viktig å huske å sette pris på studietiden og alle erfaringer den gir. Hver periode er spennende, og jeg er opptatt av å nyte øyeblikket. 

Klem/ Andrea 

Publisert: .
Sist endret: .