Language: NOR | ENG

Min første eksamensperiode som masterstudent

Jeg er utrolig spent på min første muntlige eksamen på masteren. I forkant av eksamensperioden har jeg jobbet mye i grupper, og i dette innlegget deler jeg mine beste råd for å få til godt samarbeid med medstudenter. 

 

I høst har jeg hatt to eksamener, en i metode og en i innføring i folkehelse, den leverte vi i dag. 9. og 10. desember er det klart for muntlig eksamen i oppgaven vi nå har levert.

Innføring i folkehelse er et fag på 20 studiepoeng. Det betyr at det har vært mye lesing, og selve oppgaven var på 7500 ord. Det var godt å få levert den. Når man først får en oppgave som er så stor kan det føles ganske overveldende. Mye skal skrives og leses.

Jeg har vært utrolig heldig å få være på gruppe med to svært dyktige medstudenter. Jeg har bidratt med min kompetanse, og jeg synes vi har jobbet godt sammen. Det er ikke alltid slik dessverre, og mange må jobbe i grupper der samarbeidet ikke fungerer optimalt. Men det er viktig lærdom i gruppearbeid, spesielt med tanke på studiet folkehelse der man i stor grad kommer til å jobbe sammen med andre når man er ferdig utdannet. 

Vi har jobbet i grupper i hele høst, det kan jo også være svært krevende med ulike personligheter og ulike måter å arbeide på. Etter jul er jeg ganske sikker på at vi skal jobbe noe mer individuelt, noe jeg synes er veldig greit. En god blanding er optimalt for meg. 

Mine beste råd for å arbeide godt i grupper: 

  • Vær ydmyk 
  • Møt opp til avtalt tid og sted og kom forberedt
  • Gjør det du har fått i oppgave innen fristen dere har satt 
  • Vær åpen for å endre på det du har produsert
  • Lær deg å bruke Apa 7th Ta imot og lær fra konstruktive tilbakemeldinger Ta med godt humør til gruppen Vær tilgjengelig

Siste innspurt før muntlig eksamen 

Som siste innspurt før muntlig skal jeg gå gjennom forelesningene vi har hatt og notatene mine. I tillegg til det skal jeg lese inn oppgaven vår på lydopptak, slik at jeg kan gå en tur i skogen med oppgaven på øret. Gruppen skal også møtes mandag for å snakke igjennom fagstoff, oppgaven og hvordan vi synes gruppearbeidet har fungert. 

Muntlig i år blir via Zoom. Dette senker av en eller annen grunn min frykt for muntlige eksamener til en viss grad. Jeg er i det minste i trygge omgivelser, hjemme i min egen stue. 

Mine beste eksamensråd er: 

  • Les gjennom hele semesteret (jeg har tatt en del skippertak før) men er definitivt mer komfortabel i år 
  • Pust med magen, ikke la deg stresse for mye (lettere sagt enn gjort) 
  • Spis rikelig med mat. Det er utrolig hvor tom i hodet man kan føle seg dersom man ikke spiser godt, det samme gjelder drikke (vann) 
  • Les intensivt når du først leser og slapp av når du trenger en pause (gjerne ved å gå en tur eller trene i frisk luft) 

Med det ønsker jeg alle mine medstudenter en god eksamensperiode og en riktig god juleferie når den tid kommer! 

 Klem/ Andrea 

Publisert: .
Sist endret: .
Emner: Elverum  Masteroppgave