Matutstilling med mat fra naturen

Endelig er skoleåret i gang! Jeg har begynt på mitt semester med mat og helse på Elverum. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle dere om matutstillingen vi hadde forrige torsdag.

Matutstillingen vår hadde mat fra naturen som overordnet tema. Det innebar at vi skulle planlegge en smaksbod hvor vi hadde minimum to retter hvor hovedingrediensene var noe fra naturen. Min gruppe ble enig om å bruke bringebær fra min hage og epler og pærer fra en hage i Hamar. Disse ingrediensene resulterte i vafler med hjemmelaget bringebærsyltetøy og eple- og pærekake.

Det lages eple- og pærekake

Slik forberedte vi oss

I forkant av utstillingen måtte vi planlegge rettene og sende handleliste til foreleseren vår. Vi måtte også tenke over mengde ettersom vi skulle ha ca. 25 smaksprøver av hver rett. Man kunne også velge å planlegge tema o.l. for smaksboden. I forkant av utstillingen skulle vi også lage brosjyre med oppskriftene i. Vår brosjyre ser du under. I etterkant tenker jeg at det også burde vært med et avsnitt om hvorfor vi valgte de rettene som vi gjorde.

E9F4910E-CAEB-4A09-9C23-E9CCE884D77E

C921150E-2D54-42FD-BA19-6D76F8B20C1D

Bilde av brosjyren vår

Slik gikk utstillingen

På selve dagen var vår kjøkkengruppe først ut. Vi møttes på kjøkkenet klokken 08.30 og skulle ha rettene ferdig til 10.30. Ettersom min gruppe arbeider godt sammen og ikke hadde veldig avanserte retter, så gikk dette veldig fint. Vi pynta bordet med duk, lys, brosjyrer og eksemplarer av hovedingrediensene våre. Klokken 10.30 kom ansatte på skolen og den andre halvdelen av klassen for å smake på rettene våre. Det var nå viktig å snakke med publikum og «selge» rettene våre.

Vi hadde mange hyggelige gjester innom boden vår, og storkoste oss. Etter vår utstilling var over hadde vi refleksjon med foreleseren vår om hvordan dette fungerer i skolesammenheng. Til slutt var det vår tur til å besøke de andre bodene og smake på de de hadde laget. Alt i alt, en vellykket dag.

EEC886D8-0DD3-423E-9E80-50AB6D6F02CA

Matutstillingen vår

Mine tanker om dagen

Jeg syns dette var en morsom oppgave, og særlig dette med å bruke det man har tilgjengelig. I skolesammenheng senere ser jeg absolutt at det kan brukes, med noen justeringer. En bærtur i forkant med elevene, og så en utstilling tror jeg vil fungere kjempegodt.

Normalt sett ville høgskolen ha invitert elever fra nærområdet i Elverum til utstillingen vår, men på grunn av smittevern så ble det ansatte ved skolen istedenfor. Smittevernhensyn ble også tatt ved at vi brukte visirer og at det var et begrenset antall besøkende o.l.

Vi skulle også ha vært på sopptur i forkant av utstillingen med påfølgende soppsertifikat. Ettersom været ikke har vært det beste, ble soppturen utsatt. Soppen var det meningen at vi kunne bruke i utstillingen, men vi klarte oss godt uten. Vi skal på sopptur i morgen og ta soppsertifikat på torsdag. Ønsk meg lykke til!

Publisert: .