Language: NOR | ENG

Mat og helse oppsummert

Det nærmer seg jul og siste eksamen, noe som betyr at jeg straks er halvveis i utdanningen som  grunnskolelærer for 5-10. trinn. Men hvordan har det vært å studere mat og helse? Det får du svaret på i dette blogginnlegget.

På dette emnet har vi hatt ca. 10 kjøkkenleksjoner på skolen med ulike temaer. Noe av det jeg kommer til huske aller best, er den leksjonen hvor vi lagde egen ost og eget smør. Det var mye enklere enn forventet og ganske morsomt, og noe jeg definitivt kommer til å prøve med mine elever en gang. Utenom osteproduksjonen så var de fleste matlagingsmetodene kjent for meg fra før, men vi fikk lage mye god mat og hadde mange fine stunder sammen. 

På grunn av covid-19 ble de siste kjøkkenleksjonene gjennomført på eget kjøkken. Det gikk veldig greit, men det ble litt tungvint å følge med på Zoom samtidig som jeg laget mat. Dessuten ble maten kald innen det var digital presentasjon og tid for å spise. Selv om det er noe smårusk med å ha kjøkkenleksjon over Zoom, så fungerte det bra. Men jeg har savnet å lage mat sammen med medstudentene mine. 

Et semester med få forelesninger

Dette emnet har ikke inneholdt alt for mange forelesninger, men de har alle vært nyttige. Blant annet så har vi lært mye om hygiene, som har fått tankene til å surre rundt hvordan man behandleren matvarene hjemme. Det er definitivt noen matvarer som behandles annerledes og noen som har fått nye plasser på kjøkkenet. Vi har også fått verdifull kunnskap om matvarene og ernæring.

Didaktikk innen mat og helse

Vi har også hatt noe fagdidaktikk. Vi har hatt litt om hvordan man lager undervisningsopplegg, og vi har også laget undervisningsopplegg som vi har prøvd på medstudentene våre. Vi har også hatt flere seminarer hvor vi har diskutert ulike problemstillinger om læreplanen, ulike dilemmaer vi møter i skolen, begreper og lignende. Det har vært ganske så interessant. Og ettersom vi bare har vært fire studenter fra lærerutdanningen så har vi fått gode diskusjoner og godt samarbeid i vår gruppe.

Alt i alt har det vært et fint halvår med mange ulike arbeidsoppgaver, og mye nytt.

Publisert: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?