Language: NOR | ENG

Livet som folkehelsestudent

Hei! Mitt navn er Reka og jeg er student på studiested Elverum. I dette blogginnlegget vil jeg fortelle deg mer om Bachelor i folkehelsearbeid som jeg studerer.

Folkehelsearbeid er jo et enkelt navn, men samtidig så kan det være vanskelig for mange å forestille seg hva det innebærer å studere Bachelor i folkehelsearbeid. Slik var det for meg også. Det jeg leste på høgskolens nettsider virket svært spennende, men det er jo bare et lite sammendrag. Så langt har jeg erfart at studiet har veldig mye mer å by på enn hva som kommer frem i studieomtalen. 

Generelt kjennetegnes Bachelor i Folkehelsearbeid av en god kombinasjon av teoretiske og praktiske timer. Studiet er veldig variert med mange økter i ulike læringsarenaer så det er veldig sjelden at vi kjeder oss! I tillegg har lærerne våre stort fokus på samarbeid så vi får en del gruppeoppgaver også. Som student på Bachelor i folkehelsearbeid lærer vi mye om kostholdsvaner og fysisk aktivitet, og denne kunnskapen kommer også til nytte i hverdagene våre. 

DSC_1715

En del av de praktiske øktene foregår på skolekjøkkenet

Tre lærerike og varierte semestre

Så langt har jeg gjennomført to semestre og det nærmer seg nå slutten på det tredje. I løpet av det første semesteret var det stort fokus rettet mot anatomi og fysiologi. Siden folkehelse blant annet handler om å forebygge sykdom og fremme god helse blant befolkningen, er det særlig viktig å ha kunnskap om kroppens oppbygging og funksjon, og samtidig vite hvordan fysisk aktivitet og inaktivitet påvirker kroppen.

Vi har også fått en introduksjon i hvordan folkehelsearbeidere jobber blant annet i kommunen, fylkeskommunen, på frisklivssentraler og rehabiliteringssentre. I tillegg har vi lært mye om ulike aktiviteter som sykling, nordic walking og gruppetimer både i sal og i vann. Vi har blant annet vært i sykkelparken i Trysil, har fått erfaring med å lede gruppetimer til musikk (step, spinning, og vanntrening) og har også gjennomført livredningsprøve i vann. Det var veldig artig å ha mange forskjellige aktiviteter inkludert i timeplanen og kunne kalle idrettshallen, svømmehallen og sykkelløypen som klasserommene våre. 

Et aktivt semester

Det andre semesteret var også fylt med aktiviteter, med mye skigåing på ulike langrennsarenaer, skøyting, ball-lek og orientering. Vi har lært hvordan å tilrettelegge for fysisk aktivitet til barn og deretter fikk vi mulighet til å prøve oss som SFO-medarbeidere under et tre ukers praksisopphold. Det var veldig artig å jobbe med barn, planlegge og lede ulike aktiviteter der de mestrer og har det gøy samtidig. I tillegg fikk vi nyttig kunnskap om hvordan ulik type trening og hva bør man spise før og etter treningsøktene men også resten av dagen. 

DSC_1698

Tilrettelegging for aktiviteter med barn

 

I det nåværende semesteret har vi sett på ulike faktorer i dagens samfunn som kan påvirke helsen vår. Semesteret har vært preget av mange økter på kjøkkenet der vi har laget deilig, sunn mat. Alle de rettene vi har laget har vi spist sammen på slutten av timen. Det er alltid veldig god stemning på kjøkkenet takket være godt samarbeid og spennende oppskrifter.

DSC_1728

Det er gøy på kjøkkenet!

 

DSC_1722

Jentene lager vegetarkarbonader med coleslaw.

DSC_1744

De andre hadde thai kyllingsuppe med focaccia på meny og hjemmelaget bounty som dessert

I tredje semesteret ble vi også kjent med statens anbefalinger når det gjelder fysisk aktivitet og kosthold for både barn, voksne og eldre. I tillegg har vi lært å måle fysisk form ved hjelp av ulike tester. Disse tesene har vi selv gjennomført i idrettshallen og på skolens testlaboratorium. 

DSC_1702

Balanse test i idrettshallen

 

Jeg ser frem til tre minst like spennende og varierte semestre som disse i tiden som kommer, og vil selvfølgelig dele erfaringene og opplevelsene mine med deg underveis.

Send meg gjerne e-post på reka.hodgyai@gmail.com om det er noe du fortsatt lurer på!

Vi høres om to uker når jeg forteller deg om eksamensperioden og studieåret mitt.   

Ha en fortsatt fin mandag! 

Reka

 

Publisert: .
Sist endret: .