Language: NOR | ENG

Kom INN - dra ut!

Hei! Ønsker du å reise på utveksling mens du studerer ved Høgskolen i Innlandet? I dette innlegget skal jeg skrive litt om hvilke utvekslingsmuligheter du har som lærerstudent på Hamar.

Totalt sett kan studenter ved Høgskolen Innlandet studere i praktisk talt alle verdens hjørner. Ønsker du å studere på et annet studiested enn Hamar? Sjekk ut mulighetene dine her

I løpet av lektorprogrammet kan man reise på utveksling hele tre ganger! Den første muligheten kommer i starten av tredje året i utdanningsløpet. Da kan lektorstudenter sammen med grunnskolelærerstudenter dra på utveksling til York i Storbritannia. Her skriver man bacheloren sin, og tar fag innen litteratur og kultur. En av klassekameratene mine studerte der! Les om det i dette intervjuet med ham om opplevelsene hans fra oppholdet.

Det fjerde året i utdanningsløpet kan lektorstudenter reise til Zambia. Jeg har søkt, og på denne tiden neste år er jeg forhåpentligvis på vei dit. Jeg er utrolig spent, og gleder meg til å ta inn nye impulser og møte nye mennesker! Utvekslingsperioden er tre måneder lang, og mens jeg er der vil jeg få prøve meg i praksis samt fordype meg i temaet «flerspråklighet, lesing og skriving i flerspråklige klasserom». En god lærer er i mine øyne en lærer som klarer å sette seg inn i elevenes situasjon, og for å klare dette er det viktig å kjenne til og forstå en bred rekke mennesker, noe jeg tror en studietur til Zambia vil hjelpe meg med. I tillegg vil reisen definitivt putte meg utenfor komfortsonen min – noe jeg håper kan hjelpe meg med å vokse som person.

Erasmus-programmet åpner opp for et hav av muligheter til utveksling i Europa. Uansett om man tar barnehagelærer-, grunnskolelærer-, faglærer- eller lektorutdanning, finnes det mange muligheter og svært gode stipendordninger for å reise til andre land i Europa. I tillegg finnes Study Abroad og Exchange-programmet, som lar deg reise lenger ut, som til USA, Chile, Australia, Japan og Namibia, for å nevne noen. Uansett hvor du ender opp med å studere – se etter muligheter for utveksling! Det vil gi deg et globalt perspektiv på fagfeltet ditt, og du vil få minner for livet.

Publisert: .