Kan man ha et kall for å bli lærer?

Hei, mitt navn er Trine. Jeg blir snart 20 år og går andre året på grunnskolelærerutdanningen 5-10 (GLU 5-10). I dette blogginnlegget får dere bli litt kjent med meg og grunnskolelærerutdanningen.

Jeg blir altså lærer for 5-10 trinn når jeg har fullført mine studier ved studiested Hamar. Det er nemlig slik at lærerutdanningen er delt opp i om du vil være lærer på 1-7 trinn, 5-10 trinn eller lektorutdanningen som er for åttende trinn og oppover. Grunnskolelærerutdanningen er plassert på studiested Hamar. Ettersom jeg kommer fra ei lita bygd, Vallset, utenfor Hamar, har jeg muligheten til å bo hjemme hos mor og far. Jeg regner ca. 45 minutter til og fra skolen i bil, og det fungerer helt greit. Hamar er en akkurat passe stor by å studere i. Miljøet er bra, så her er det fint å studere.

Hvorfor vil jeg bli lærer?

Det er et spørsmål jeg egentlig ikke liker, fordi jeg faktisk ikke har et godt svar. Det finnes nemlig hundrevis av gode grunner til å bli lærer, men det er ingen som treffer meg. Fra slutten av barneskolen (etter at jeg slo fra meg å bli advokat Stenberg) har alltid planen min vært å bli lærer. Jeg har ikke et godt argument som er drivkraften min, det er nesten heller et kall. Kan man ha et kall for å bli lærer?

I den grad man kan ha det, så tror jeg at jeg har det. Jeg har «alltid» ønsket å bli lærer og sånn et det! Jeg føler at jeg er i mitt rette elementet når jeg underviser og at det er det eneste yrket som passer meg. Men det å få jobbe med barn og unge og få være en viktig rolle i deres utvikling, er slett ikke en dum tanke. I tillegg har jeg jobbet som ridelærer siden jeg gikk på videregående og har stortrivdes med det, og fikk dermed en pekepinn på at læreryrket kunne passe meg.

Mange valgmuligheter

På dette studiet har man anledning til å velge fag. Vi har pedagogikk og elevkunnskap (PEL) som er obligatorisk for alle. I tillegg kan man velge to hovedfag (60 studiepoeng i hvert fag) og et mindre fag (30 studiepoeng). Jeg har valgt fagene norsk og naturfag. Faget som er mindre og inneholder 30 studiepoeng går over et semester (august-desember) i tredje studieår. Som andreårsstudent står jeg derfor ovenfor et fagvalg.

Hva jeg kan velge mellom

Fagene jeg kan velge mellom er samfunnsfag, kroppsøving, spill og animasjon, Education for Diversity and Sustainable Living og mat og helse. Det er også mulig å ta et fag på en annen høgskole/universitet eller ta utveksling, så lenge høgskolen godkjenner det. For meg står valget mellom mat og helse og spill og animasjon. Jeg interesserer meg nok mest for mat og helse, men samtidig så tenker jeg at spill og animasjon er svært nyttig kunnskap å ha med seg inn i skolen, særlig med tanke på den nye læreplanen og den teknologiske utviklingen i skolen. Fristen for å velge er heldigvis ikke før 20. Januar, med tida fram dit går fort!

Fremtidige blogginnlegg

I tiden som kommer tenker jeg å blogge om praksis og alt som ligger rundt det, da praksis er en viktig del av lærerstudiet. I tillegg håper jeg å få bestemt meg for hvilket fag jeg skal velge, så heng med om du vil høre mer om studentlivet mitt og grunnskolelærerutdanningen på 5-10 trinn.

Har du noen spørsmål, innspill på hva du kunne tenke deg å lese om eller hva som helst, så ta gjerne kontakt på trine-stenberg@hotmail.no

Vi blogges!

Publisert: .