I år møtes vi digitalt

Har du spørsmål om studietilbudet eller om studentlivet ved HINN? Da kan du spørre meg og de andre studentambassadørene på årets digitale utdanningsmesser.

For deg som har kanskje ikke hørt om utdanningsmessene før, så er dette en unik mulighet for alle som vurderer å søke utdanning i Norge, men også for de som eventuelt tenker å fortsette studiene i utlandet. Tidligere har disse blitt arrangert fysisk over hele Norge, men på grunn av covid-19 blir de i år arrangert digitalt. Hvilke digitale messer HINN er med på og når de arrangeres kan du lese mer om her.

På messene kan du få informasjon om både universiteter, høgskoler og  folkehøgskoler. Du kan også bli kjent med ulike karrieremuligheter hos blant annet Forsvaret og innen luft- eller sjøfart. Både studenter og lærere svarer gjerne på alle spørsmålene du har.

DSC_0282jjjj

Vi hadde mange koselige samtaler i fjor

Digitale messer har noen fordeler

At utdanningsmessene i år blir arrangert digitalt har noen konsekvenser. Dette betyr at både du og vi skal sitte foran PC-en der du har mulighet å stille oss spørsmålene skriftlig, via et chat-vindu. Vår fine grønne stand får derfor et ekstra år med hvilepause og blir forhåpentligvis satt opp igjen neste år.

Men digitalt møte har jo også flere fordeler! Jeg synes at dette er en veldig effektiv måte å få svar på spørsmålene du måtte ha, og du har også muligheten til å ta screenshot for å lagre info til senere.

Vi kan også sende deg flere nyttige og relevante lenker som du kan sjekke ut med en gang. For noen er det kanskje også litt skummelt å stille spørsmål til ukjente i en stor hall med mange folk og mye støy. Dette kan du slippe i år. I tillegg sparer vi som skulle stå på stand noen lange reisedager som fjorårets 12 timers tur-retur togtur til Trondheim.

Sist men ikke minst, så blir vi også med på alle messene i hele landet.

HINN blir med på alle messer i år!

Nytt messeprogram

I år foregår utdanningsmessene mellom uke 2 og uke 7, og fordelingen er litt annerledes enn ved fysisk oppmøte. Disse fem ukene er delt mellom de ulike landsdelene med oppstart på Østlandet.

Jeg skal bli med i uke 3 når vi svarer på spørsmål fra Sør-Norge, mens det ukene etter er duket for Vest-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge. Om noen fra Østlandet har gått glipp av messen så er det satt opp to ekstra dager i uke 7 for å stille spørsmål. Du finner detaljert program og mer informasjon på tautdanning.no men går du på videregående anbefaler jeg å ta kontakt med rådgiver eller karriereveileder.

Det som jeg personlig vil savne mest i år er det sosiale med den koselige gjengen med studentambassadører. Reisene til og fra messene i fjor var en veldig god mulighet for oss å bli bedre kjent med hverandre og jeg har mange fine minner sammen med dem. I år har vi flere nye på laget som jeg gjerne ville snakket litt mer med, men det får vi ta en annen gang.

Ambassadør gjengen på messe i Trondheim i fjor

Det blir allikevel tre studentambassadører på alle messene og vi svarer på spørsmål om alle våre studiesteder og studieretninger. Ikke nøl med å ta kontakt da dette er en spesiell anledning til å få førstehåndsinformasjon om hvordan det er å studere på HINN sine studiesteder. Jeg gleder meg til å chatte med dere i neste uke!

Reka

Publisert: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?