Language: NOR | ENG

Hvorfor søke TV-skolen

Har du tenkt eller vurdert å søke TV-skolen? I dette innlegget forteller jeg om mine tanker før jeg søkte, og hva jeg tenker om det nå som jeg snart har fullført mine studier. 

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge når man søker studieplass. Kanskje du har en bachelor fra før, har vært på folkehøgskole, førstegangstjeneste eller så kommer du kanskje rett fra videregående? 

Det er mange veier man kan gå. Heldigvis, hvis du er interessert i å studere TV, så er TV-skolen her i Lillehammer et lett valg! 

Min vei fra videregående til Lillehammer 

Etter at jeg gikk ut av videregående visste jeg ikke hva jeg ville med livet mitt i det hele tatt. Det å skulle studere virket veldig stort, så da fant jeg ut at Forsvaret var en fin plass å begynne. Da kunne jeg jo «tenke» på det i et år. Det var lettere sagt enn gjort, og da jeg dimitterte i slutten av mars hadde jeg knappe tre uker på å bestemme meg for hva jeg skulle bruke de neste tre årene mine på.

Jeg husket tilbake til tiden min på videregående, og at noen studenter fra TV-skolen var innom. Jeg gikk medier og kommunikasjon på videregående, og tenkte alltid at jeg ville jobbe innenfor mediebransjen. Fra Forsvaret fikk jeg med meg ledererfaring, og jeg fant ut at det kanskje var noe jeg fikk til. Jeg ville jo også jobbe med media!

Uten å vite helt hundre prosent hva jeg søkte på, satte jeg TV-ledelse på 1. plass på Samordna opptak. Jeg skrev søknad og CV, og sendte det inn. En del av meg vurderte også TV-regi, men da jeg fant ut at jeg måtte skrive en ekstra søknad til det studiet, så jeg plutselig ikke poenget. Jeg er tross alt ikke så glad i å regissere! 

Bloggpost_enkamera

Fra produksjonen "personportrett" med enkamera i første klasse! 

Intervju hos TV-skolen 

Da jeg var på intervju i midten av mai møtte jeg flere andre potensielle studenter i gangen som var minst like nervøse som meg selv. Selve intervjuet var ikke skummelt i det hele tatt. Det var to lærere og en studentrepresentant til stede, og de fikk hele greia til å virke som en hyggelig samtale.

De var nysgjerrige på hvem jeg var, hvordan jeg håndterte stress og hvor jeg ser meg selv i framtiden. Dette er spørsmål som er høyst relevante for studiet. Det er mye å gjøre som student på TV-skolen, så motivasjon står høyt på lista over kvaliteter du bør ha. Med motivasjon følger høy arbeidskapasitet, og med høy arbeidskapasitet følger mye gøy arbeid. 

Kommer du gjennom nåløyet og får en studieplass ved TV-skolen oppfordrer jeg deg til å si ja.

 

Derfor bør du takke ja til TV-skolen

Dette er en skole hvor man lærer mye om seg selv i samspill med andre, historiefortelling og ikke minst kommunikasjon. Alt vi gjør her på TV-skolen er også overførbart til filmverdenen, så du trenger ikke nødvendigvis å gå på filmskolen for å få gode verktøy til å formidle historier. TV-skolen er også en nøkkel inn i TV-bransjen. Har du denne skolen på CVen din kan du ha lettere for å knytte kontakter, og lettere for å komme deg inn på arbeidsmarkedet. Her får du allsidig opplæring i feltet du ønsker å bli bedre på, enten det er bak kamera, i registolen eller i et excel-ark! Man får sjansen til å bli kjent med mange flotte folk, som man også vil møte ute i bransjen. 

IMG_8235

Jeg var innspillingsleder på høstens gameshow. Her fikk jeg veiledning av en innspillingsleder som har jobbet i det meste av norsk underholdnings-TV!

Er det en ting jeg håper du tar med deg fra dette innlegget er at hvis du ikke søker, så kommer du ikke inn. Det er mange søkere og få plasser, men om vi ikke får søknaden din så vet vi heller ikke at du eksisterer. Send inn en søknad, så håper jeg at nettopp du får bruke TV-skolens lokaler til høsten! 

-Stine, 3. klasse TV-ledelse

Publisert: .
Sist endret: .